Aschwin Wildeboer - klar til start for Sigma.

Aschwin Wildeboer - klar til start for Sigma.

Verdensrekordholder skifter til Sigma

Aschwin Wildeboer er klar til start for Sigma Nordsjælland

Af
Af Finn Allan Hansen

Verdensrekordholderen i 100 meter rygcrawl på kortbane hedder Aschwin Wildeboer, og den unge svømmer er nu klar til start for Sigma Nordsjælland, Danmarks stærkeste svømmeklub som dermed har fået en verdensstjerne på holdet.
Aschwin Wildeboer er spansk statsborger, har hidtil har svømmet for den spanske mesterklub Sabbadell, der nu skiftes ud med Danmarks stærkeste svømmeklub. Skiftet sker efter flere ophold i Danmark, hvor Aschwin i den nordsjællandske klub efter en længere periode har fået et nært forhold til flere af Sigmas dygtigste svømmere, herunder Lotte Friis, Mads Glæsner og Emil Dall Nielsen.
Efter skiftet stiller svømmeren nu op sammen med resten af holdet fra Sigma, når det senere går løs til danske mesterskaber, holdmesterskaber og i andre danske sammenhænge.
Sigma har i forvejen Danmarks stærkeste herre rygcrawlsvømmere, herunder den tidligere danske rekordholder Mathias Gydesen – som p.t. er på kombineret svømme- og studieophold i USA – og finaledeltageren fra EJM Markus Bak. Med rygcrawlspecialisten og ungdoms OL-deltageren Andreas Schiellerup på holdet, kan Sigma se frem til den stærkeste rygcrawl besætning nogensinde i danske svømning.
Jan Schäfer fra SIGMA udtaler om Aschwin Wildeboer:
"Udover verdensrekorden på 49,20 sekunder på 100 meter rygcrawl er Aschwin også bronzevinder fra sommerens VM i Rom på 100 meter rygcrawl, og han regnes for verdens mest komplette rygcrawl svømmer. Han var således den eneste svømmer ved VM, der kvalificerede sig til finalen i alle tre rygcrawl discipliner, og han blev nr. 4 på 50 meter rygcrawl, nr. 5 på 200 meter rygcrawl og vandt altså bronze på 100 meter rygcrawl."
"Aschwin Wildeboer kan forhåbentlig være en inspiration for de mange unge SIGMA-talenter og dermed være med til at sikre, at SIGMA om ikke så lang tid har mange flere verdensmestre og verdensrekordholdere svømmende i de lokale svømmebassiner," siger Jan Schäfer.

Publiceret 16 October 2009 09:10