Morten Wieghorst skal snart til at hente nogle point, hvis han vil kalde sig selv SAS-Ligatræner næste sæson. Foto: Jens Berg Thomsen

Morten Wieghorst skal snart til at hente nogle point, hvis han vil kalde sig selv SAS-Ligatræner næste sæson. Foto: Jens Berg Thomsen

FCN nærmer sig dyb krise

Endnu engang var der ikke point til Wieghorst tropper, da ligaens førerhold OB snuppede sejren og de tre point med 2-0 i Farum Park.

Af
Af Jesper Saxov

FODBOLD Lørdag eftermiddag skulle FC Nordsjælland prøve kræfter med ligaens førerhold OB fra Odense. Op til kampen havde FCN skrevet kontrakt med et af dansk fodbolds kendteste navne Zibusisa Zuma fra Sydafrika, og han trak nogle af de største overskrifter op til kampen. Det sydafrikanske angrebses måtte dog tage plads på bænken fra kampens start , hvor cheftræner Morten Wieghorst havde fundet plads til Nicki Bille, Stephan Petersen og Rawez Lavan i front.
Det var dog gæsterne, som lagde bedst fra land, og med ganske primitive midler, lagde de FCN under et ganske gevaldigt pres. Efter 20 min. gik det galt for første gang, da et frispark helt uforklarligt ikke blev ekspederet ud af feltet. Det takkede Espen Ruud for, da han hakkede bolden i kassen til 0-1. Det skæve spil fortsatte halvlegen ud, og bragte FCN i yderligere vanskeligheder.
Efter endnu en periode med tvivlsomt spil, kom FCN yderligere bagud, da Nenad Nevakovic for fjerde gang i to kampe droppede fælt.Han tabte et tamt forsøg fra Peter Utaka lige for fødderne til samme Utaka, der nemt kunne sende bolde i et tomt mål. FCN havde også et par nærgående forsøg med Nicki Billes stolpeskud som det bedste i første halvleg, men mere end det blev det ikke til.

Nu gælder det Strøby

Anden halvleg blev en mere tæt affære, hvor FCN nok forsøgte, men langt fra formåede at presse OB's stærke defensiv. Faktisk var OB'erne langt tættere på 0-3 end FCN på en reducering. Zuma fik debut i anden halvleg, og hans entre gav for nogle minutter hjemmeholdets fans troen på point. Desværre blev sydafrikanerens debut ikke andet end mediemæssig parade.
Endnu engang skuffede FCN det ellers fine fremmøde i Farum Park med mere en 4500 tilskuere. Hjemmeholdets spillestil minder meget om Real Madrids, blot uden de offensive kvaliteter, og det giver alvorlige problemer for holdet, som alt for let giver væk til modstanderen. Forsvaret og målmanden minde ikke meget om hvad mam forventer i den danske superliga. Kommer der ikke meget snart andre boller på suppen, startende med en ny målmand, vil den ellers flotte start på sæsonen være smidt væk, og en periode med hård kamp i bunden af ligaen være indledt.
Allerede onsdag får Wieghorsts tropper mulighed for revanche, når pokalturneringen står på AIK 65 Strøby. Her er det ultimative krav et en sikker sejr og deltagelse i forårets kvartfinaler, hvor vejen til europæisk deltagelse er ekstra kort.

Publiceret 17 October 2009 21:58