Hørsholm 79ers Jonathan Gilling glemmer Horsens sent. Han sendte den enen bold i kurven efter den anden i kampens første 10 minutter, og det unge talent leverede, som resten af holdet, en fantastisk indsats i storsejren over Horsens IC.

Hørsholm 79ers Jonathan Gilling glemmer Horsens sent. Han sendte den enen bold i kurven efter den anden i kampens første 10 minutter, og det unge talent leverede, som resten af holdet, en fantastisk indsats i storsejren over Horsens IC.

Hørsholm 79ers gav Horsens alvorlige smæk

Hørsholm 79ers brændte sålerne af skoene mod Horsens IC. I et fuldstændigt vanvittigt tempo sendte de gæsterne hjem med et sviende nederlag på 92-72

Af
Claus Beyer Ottedahl

"Det var det bedste basketball der har været spillet i Hørsholm i rigtig mange år," sagde den imponerede og tidligere landsholdspiller Jonas Dalsgaard efter Hørsholms sejr over Horsens IC, og fortsatte: "De to serbiske træner Milan Skobalj og Bogdan Karaicic har fået Hørsholm op på et helt andet niveau, og hvis holdet kan holde dette tempo og den gejst, så bliver det en meget spændende sæson."
Og det de næsten 250 tilskuere blev vidner til, var et hjemmehold som der fra kampens første sekund var i højeste gear, og de løb fuldstændig Horsens over ende. Gæsterne som ellers er kommet rigtig godt fra start i denne sæson, lignede en flok skolebørn der var blevet lukket ud i meget trafikeret rundkørsel, og både spillere og trænere blev mere og mere rundtosset.
12-0 stod måltavle på inden Horsens fik deres første point, og specielt drev Jonathan Gilling gæk med gæsterne. Den ene scoring efter den anden satte det unge talent i kurven, og ud af hjemmeholdet første 17 point, var det Jonathan der sendte de 12 i kurven.
Hørsholm pressede Horsens over hele banen i et tempo så gæsterne begik den ene fejl efter den anden, og helt fortjent sluttede de første hæsblæsende 10 minutter med en føring på ikke mindre end 33-12 til Hørsholm.
I anden periode fik Horsens lidt mere plads, men Hørsholm havde fuld kontrol over kampen, og selvom perioden endte med 21-20 til Hørsholm, så var Horsens på ingen måder på vej ind i kampen.
I pausen var Head Coach Milan Skobalj gæst hos sponsorerne og vip-gæsterne, og han fortalte her hemmeligheden til de imponerede tilhører:
"Hvis man skal vinde over et hold som Horsens IC, så er det vigtig, at vi hele tiden løber hurtigere end dem. Vi skal holde tempoet oppe, og hele tiden sætte dem under pres," sagde Milan Skobalj, og ingen af tilhørerne var et sekund i tvivl om, at spillerne havde forstået taktikken.
I tredje periode udbyggede Hørsholm yderligere føringen, og nu var frustrationerne så store hos gæsterne, at de begyndte at skælde hinanden ud, og deres Head Coach, Kenneth Webb, lignende en der ønskede sig meget langt væk fra Fire Arena. I pausen mellem tredje og fjerde periode var han slet ikke i nærheden af sine spillere, han vandrede rundt ude på halvgulvet, og så fuldstændig opgivende ud.
Fjerde periode endte dog med at gæsterne fik pyntet lidt på slutresultatet, da Horsens vandt de sidste 10 minutter med 25-18, men det ødelagde på ingen måde indtrykket af hjemmeholdets præstation, og de 250 tilskuere rejste sig alle i ren beundring i de sidste to minutter af kampen, og klappede det fantastiske mandskab af banen.
Dagens præstation leverede det unge talent Jonathan Gilling, og han blev også fortjent hædret for den imponerende præstation, men hvis det havde været muligt, så burde der også havde været en ekstra hæder til hele holdet incl. ledere for den imponerende indsats.
Efter kampen var holdets rutinerede spiller, Frederik Hougaard, også ved at springe i luften af glæde.
"Det var helt fantastisk. Vi var 110 procent klar fra start, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi fik presset Horsens til at begå så mange fejl, og havde fuldstændig kontrol over kampen. Det er en helt ubeskrivelig følelse lige nu, og ingen skal være i tvivl, - vi har nogle fantastiske trænere, de har æren for det der er sket med holdet i denne sæson. Milan er meget "livlig" på sidelinjen under kampene, og der bliver sagt og råbt meget, men alt der kommer ud af hans mund er konstruktivt," sagde Frederik Hougaard.
Og herfra er der kun en ting at sluttede med – vil man se basketball på det bedste niveau, så kom til Hørsholm. En sidste ting skulle lige være, at bede hal-personalet undersøge halgulvet for brændmærker, - nu forstår man pludselig navnet "Fire Arena".

BASKETBALL
Canal Digital Ligaen
Hørsholm 79ers – Horsens IC 92-72
(33-12, 21-20, 20-15, 18-25)
Hørsholm: Jens Hakanowitz 24, Jonathan Gilling 21, Adama Darboe 13, Christian "gall" Nielsen 13, Bojan Marinkovic 8, Christian Rasmussen 6, Jacob Friis 5, Frederik Hougaard 2.
Horsens: Hans Christian Schur 14, Anders Katholm 13, Rickey Claitt 12, Christian Lindberg 10, Allan Fall 10, Brian Johnson 7, Mark-Philip Oppong 4, Jonas Larsen 2.
Tilskuere: 250

Hørsholm bød op til dans i Fire Arena, - der var dog ingen tvivl - det var Hørsholm der tog føring, og Horsens måtte tage

Hørsholm bød op til dans i Fire Arena, - der var dog ingen tvivl - det var Hørsholm der tog føring, og Horsens måtte tage "damepladsen". Her er det Adama Darboe i en rumba, men med sikkert greb i bolden mens han førte Horsens spilleren rundt på gulvet.

Publiceret 18 October 2009 10:00