Nordsjælland bankede nordjyder

Nordsjælland Håndbolds herrer i Jack & Jones Ligaen overraskede ved at vinde 35-31 over AaB på hjemmebane i Helsinge

Af
Af Mads Hussing

Uden Nikolaj Markussen, men med en velspillende bagkæde gik Nordsjælland fra at være bagud med seks mål midt i 1. halvleg, til at vinde hjemmekampen over AaB med fire mål. Nordsjælland vandt lørdagens kamp i Helsingehallen med 35-31, efter 45 gode minutter. 18 minutter inde i 1. halvleg, stod det 14-8 til AaB, men bare seks minutter senere var det helt lige igen ved stillingen 15-15. Så var der knyttede næver på Nordsjællands bænk, og publikum var helt med igen.

I de 12 minutter frem mod pausen fulgtes holdene ad, og tre fra Nordsjællands bagkæde kom virkelig igang. Chris Jørgensen sprudlede af spillehumør og scorede på hopskud, stående skud, gennembrud og til sidst i kampen lavede han en piruette og hamrede bolden i Koldings mål. Fredrik Wahlstrøm fik virkelig gang i skuddene til sidst i 1. halvleg, og Morten Slundt sled sig fri og tog en masse tæv fra forsvarsspillerne. Desværre fumlede Nordsjælland lidt til allersidst i 1. halvleg og AaB gik til pausen med en føring på 20-19.

Jerome Cazal stod det første kvarter, og havde ikke de store redninger. Søren Westphal overtog og gjorde en fremragende figur i målet i resten af kampen.

2. halvleg begynder som 1. halvleg sluttede, og holdene fulgtes ad. Først efter ni minutter kom Nordsjælland foran 25-24 og den føring slipper hold aldrig Nordsjælland går til 28-25 og selvom AaB kommer tæt på ved 29-28, så trak Nordsjælland fra igen.

"Vi vandt med 10 mål over AaB på de sidste 45 minutter, det kan vi godt være tilfredse med," siger Nordsjællands træner Henrik Kronborg, med et slet skjult smil.

"Det var to gode point, og vi er meget stolte. Vi gjorde alt det forkerte det første kvarter, men de sidste tre kvarter gjorde vi det vi havde talt om," siger den glade træner, der kan se frem til en svær udekamp i næste spillerunde. Nordsjælland skal lørdag 24. oktober til Frederiksberg for at møde FCK. Nordsjælland er på 9. pladsen i rækken og FCK har fire point mere end Nordsjælland og er nummer fire.

Publiceret 18 October 2009 00:16