WEB-TV:

Øresund klædt af

Det professionelle mandskab fra Fox Frederikshavn gav Øresunds håndbolddamer en omgang nytårssmæk på 35-21

Af
Claus Beyer Ottedahl

Der var på forhånd ingen forventninger om en sejr i NKK-Hallen, da Øresund tog i mod det professionelle mandskab fra Nordjylland med et budget der nærmer sig 12 millioner, ca. 11,5 millioner mere end Øresunds budget, samt med fem udlændinge på holdet. Og ganske som ventet blev det til et nederlag, men 21-35 var lige i overkanten.
Øresund lagde ellers ud med at skabe en overraskende føring på 5-1 efter seks minutter, men 10 minutter senere bragte gæsterne balance i regnskabet ved 7-7. Øresund havde tilbud nok til endnu flere mål, men Frederikshavns målvogter, Pernille Fisker pillede stile og roligt pynten af Øresund, og de mange brændte chancer i første halvleg blev straffet med kontraløb, og Frederikshavn bragte sig foran med 15-9 ved pausen.

Efter pausen var det Frederikshavn der fortsatte med at styre spillet, og selvom hjemmeholdet kæmpede til det sidste, så var der klasseforskel på de to mandskaber, og Frederikshavnerne kunne rejse hjem med en overbevisende sejr på hele 35-21.

Træner Brian Stokholm havde inden kampen fortalt, at det ikke var en sejr der var i vente, men forhåbentlig en kamp som kunne lære holdet en masse til resten af sæsonen. Og efter kampen var han både skuffet og tilfreds.

"Vi spillede rigtig godt i de første 15 minutter. Forsvaret stod rigtig godt, og det gjorde også Gitte Müller i målet stærk, men da det hele faldt sammen, så formåede vi ikke at komme tilbage i kampen. Vi brændte for meget i første halvleg, og vi formåede ikke at holde vores aftaler i det etablerede angrebsspil. Men selvfølgelig var Frederikshavn et meget bedre hold, og de skulle selvfølgelig også vinde, men cifrene kunne have været bedre. Nu venter udekampen mod Roskilde, og det bliver en ny meget svær opgave. Roskilde ligger nummer to, men de spiller helt anderledes, så vi vil selvfølgelig gøre alt hvad vi kan", sagde Brian Stokholm.

Hos Øresund blev Katrine Lauritsen topscorer med fem mål, mens svenske Marina Adamson-Jensen og norske Renate Saasted delte topscorertitlen hos gæsterne med hver otte mål. I øvrigt scorede gæsternes udlændinge tilsammen de 25 af de 35 mål.

Øresunds Katrine Lauritsen blev hjemmeholdets topscorer med fem mål. Foto: Claus Beyer Dalskov

Øresunds Katrine Lauritsen blev hjemmeholdets topscorer med fem mål. Foto: Claus Beyer Dalskov

Publiceret 02 January 2010 18:00