Målmand Peter Friis Jensen og Randers FC har vendt hinanden ryggen. Parterne har ikke kunnet blive enige om betingelserne for en forlængelse af kontrakten.

Målmand Peter Friis Jensen og Randers FC har vendt hinanden ryggen. Parterne har ikke kunnet blive enige om betingelserne for en forlængelse af kontrakten.

Peter Friis Jensen stopper i Randers FC

Målmandstalentet og Randers FC kan ikke blive enige om betingelserne for en kontraktforlængelse, og derfor møder Peter Friis Jensen ikke op til årets første træning i Randers FC mandag.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den tidligere KPI-, IFM- og Djurs KMV målmand, Peter Friis Jensen, 21, forlænger ikke sin kontrakt med Randers FC. Den gamle udløb ved årsskiftet, og de to parter er ikke blevet enige om en ny aftale.
Det er økonomien, der skiller. Randers FC har sagt til Peter Friis Jensen, at man ser muligheder i målmandstalentet på sigt, og derfor gerne vil beholde ham i folden, men klubben vil ikke give Peter Friis Jensen det i lønposen, som den unge målmand mener, han er berettiget til efter at vist flaget i Randers i en årrække. Dog har Friis Jensen stadig sin debut på SAS Ligaholdet i en afgørende turneringskamp til gode. I seniortiden har han primært vogtet buret på klubbens andethold i 2. Division og været bænkevarmer på SAS Ligamandskabet.
"Vi ser muligheder i Peter Friis Jensen og ser ham gerne blive i Randers FC, men de nuværende markedsvilkår kender alle, og de begrænser alle klubber. Jeg mener, vi har præsenteret Peter for en fair kontrakt, men vi er ikke blevet enige, og derfor stopper Peter hos os. Sådan er vilkårene," siger Randers FCs direktør Jacob Nielsen, der sammen med sin stab har brugt december til at gøre truppen klar til forårets altafgørende kampe, hvor Randers FC qua sin pt. håbløse bundplacering nærmest spiller sin egen turnering.

Sonderer terrænet

Peter Friis Jensen, der i efteråret har haft noget, der ligner en halvtidskontrakt med Randers FC set med økonomiske briller, fik en vink om i november 2009, at Randers FC gerne ville forlænge med ham og give ham nogle betingelser, der gav ham mulighed for ikke at have et arbejde ved siden af jobbet som fodboldspiller.
"Jeg fik at vide, at Randers FC var indstillet på at køre mig i stilling som andenmålmand i foråret efter Kevin Stuhr Ellegaard," fortæller Peter Friis Jensen, der selv har forhandlet med Randers FC og ikke har haft en bisidder med ved bordet.
"Jeg havde nogle efter min mening meget beskedne økonomiske krav, men dem vil Randers FC ikke opfylde. Jeg er jo nødt til at kunne få hverdagen til at hænge sammen økonomisk, så jeg stået fast på mine krav," forklarer Peter Friis Jensen, der er kendt som lidt af en træningsnarkoman. Da han forleden besvarede en forespørgsel fra Lokalavisen telefonisk, skete det klokken 22, hvor han netop var færdig med det arbejde, som han i efteråret passer sideløbende med de mange træninger i Randers FC.
"Jeg holder faktisk foran Essex Park nu og skal lige ind og løbe en tur på løbebåndet," lød det fra Peter Friis Jensen i telefonen.
Lige nu sonderer han terrænet, som det hedder, når man står i et vadested og foran har en udfordring, der hedder at finde en ny klub i et fodboldmarked, hvor udbud og efterspørgsel slet ikke hænger sammen lige nu.
"Jeg har nogle muligheder, men jeg har aftalt med Randers FC, at jeg kan træne med U-truppen for at holde mig i form, og det har jeg tænkt mig at gøre for at holde mig skarp."

Altid vekommen

Randers FC direktør Jacob Nielsen afviser, at der fra klubbens side er tale om spil for galleriet i forsøget på at få den unge målmand til at fire sine krav og ¿falde til patten¿.
"Nej, slet ikke. Sådan handler vi ikke. Alle kender markedsvilkårene, og igen dem er vi også underlagt," siger Randers FC direktøren.
- Handler det her i virkeligheden om, at I gerne vil sælge Nathan Coe (klubbens australske andenmålmand, som kom til Randers FC i efteråret 2009, da John Faxe Jensen var cheftræner,red.), men ikke har gjort det endnu?
"Det har jeg slet ingen kommentarer til."
- Er det ikke træls at skulle en talentfuld målmand, som I tror på har kvaliteterne til at spille i SAS Ligaen?
"Peter har potentiale til at blive en rigtig god målmand, og det kan også være, at han kan stå 1-2 kampe i SAS Ligaen uden problemer, men om han gøre det 15 kampe i streg, det ved vi jo slet ikke, og det gør Peter eller andre heller ikke, før han ligesom har prøvet det. Men vi har været glade for ham, og han har jo været her rigtig længe, så han vil altid være velkommen i Randers FC."

Publiceret 08 January 2010 17:12