Philip Filipsen, direktør og eneejer af Rungsted Cobras.

Philip Filipsen, direktør og eneejer af Rungsted Cobras.

Cobras-direktør Philip Filipsen villig til at droppe ejerskab

"Jeg vil gerne give Hørsholm Kommune alle anparter, hvis det kan sikre Cobras," fastslår Philip Filipsen

Af
Morten Timm

Morten Timm

På alle anparter i Rungsted Cobras står der Philip Filipsens navn på, men Cobras-direktøren er klar til at opgive sit fulde ejerskab af den økonomisk trængte klub, hvis det kan medvirke til, at Hørsholm Kommune vil redde klubben med et rentefrit lån på 1,5 millioner kroner.

"Ja, jeg vil gerne dem anparterne eller være med til at ændre ejerkonstruktionen, hvis det kan gøre en forskel," siger Philip Filipsen.

"Fremtiden afhænger af, at vi bliver hjulpet hen til næste sæson. Det er helt afgørende, og det vi skal have hjælp til," siger Cobras-direktøren.

Sponsorer overvurderet

Philip Filipsen har lært meget af denne sæson, men er ikke i tvivl om, at det kan lykkedes at drive eliteishockey i Hørsholm.

"Vi har faktisk skåret spillerbudgettet ned fra otte til to millioner kroner, og vi har ligeledes nedbragt det samlede budget til 4,5 millioner kroner. Det er en tredjedel i forhold til for bare få år siden, men trods disse besparelser og en nedskæring i forventningerne til sponsorindtægter, fik vi overvurderet sponsorsiden, og det har vi da klart lært noget af," siger Philip Filipsen.

Ingen hindring for lån

Selv om han står som eneejer af Rungsted Cobras, så er det ingen hindring i forhold til et kommunalt lån eller direkte støtte. Det fastslår borgmester Morten Slotved (K) og henviser blandt andet til ærkerivalerne fra Rødovre Mighty Bulls, hvor kommunen er inde med direkte støtte til klubben, og dermed dens private ejere.

"Philip Filipsen har overfor os gjort det klart, at han er villig til at ændre hele ejerkonstruktionen, hvis det er nødvendigt for at opnå kommunal hjælp. Men om det har betydning for den videre politiske beslutning er for tidligt at sige noget," siger Hørsholms borgmester.

Han vil ikke umiddelbart vurdere Cobras-direktørens tilbud om at overtagelse af Cobras-anparterne.
Ifølge eliteloven kan låne-paragrafferne klares, hvis man i aftalen indføjer, at der ikke må udbetales afkast til ejerne ud over almindelig markedsafkast.

Publiceret 27 February 2010 11:00