Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

FC Nordsjælland fandt rytmen alt for sent og tabte 0-1

Efter en meget skidt 1. halvleg kom FCN ud som forvandlet efter pausen, men desværre lykkedes det trods intens pres til sidst ikke at få udlignet. 

Efter to sejre over FCM i denne sæson, fik ulvene revanche og vandt 1-0 Skærtorsdag på hjemmebanen i Herning, hvor FC Nordsjælland slet ikke virkede klar til kamp i 1. halvleg.

Der kan ikke pilles ved den midtjyske sejr på grundlag af 1. halvleg, hvor FCN spillede rigtigt skidt og slet ikke fik sat markeringerne ind eller fik lagt pres på modstanderne, sådan som tigrene har gjort så flot i forårets hidtidige kampe.
Det mest positive for FCN var, at hjemmeholdet kun udnyttede sit initiativ og klare chancemæssige overtag til at score en enkelt gang. Føringen på 1-0 til FCM på mål efter en lille halv time kunne FCN bestemt ikke klage over, for det var billigt sluppet.
Det levnede muligheder for et come back i 2. halvleg, og den chance viste FCN sig klar til at gribe. Tigrene var som forvandlet efter pausen, hvor ulvene blev jagtet overalt på banen og spillet blev skubbet frem, så FCN kom langt hurtigere ind i Midtjyllands felt. FCN startede ikke blot 2. halvleg som lyn og torden men fastholdt også initiativet i resten af kampen.
Det blev dog kun til halve chancer og skudmuligheder, men i de sidste ti minutter forsøgte FCN sig så med et desperat pres, hvor boldene blev øst frem i feltet til midterforsvarer Andreas Bjelland, der blev flyttet frem som targetman.
Det skabte forvirring i FCM-forsvaret og kunne med lidt held have givet FCN en udligning. Det lugtede således meget af straffe, da Patrice Bernier i næstsidste minut rundede en forsvarer i feltet og var fri til skud, men blev kantet væk fra bolden. Dommer Michael Svendsen var dog ikke til sinds at reagere med et straffespark, så FCN stod som så ofte før i denne sæson tilbage med en aprilsnar i en afgørende situation.
1. halvleg er det ikke værd at bruge mange ord på, set med FC Nordsjællands øjne. Michael Parkhurst var med fra start i midterforsvaret i stedet for karantæneramte Benjamin Kibebe, og Parkhurst udfyldte rollen fint, men FCN-forsvaret kom alt for meget under pres, fordi hele holdet lod sig trykke for langt tilbage på banen. Og så blev der slet ikke holdt nok i boldene, når FCN endelig var i fremdrift.
For lidt bevægelse gav for få spilmuligheder og uvant mange boldtab fra FC Nordsjællands side. Det udnyttede et meget tændt hjemmehold flere gange med en fysisk stærk indsats og langt mere direkte spil, hvor navnlig FC Nordsjællands venstre back Pierre Bengtsson i starten blev udfordret voldsomt flere gange med store chancer til FCM til følge.
Målet til 1-0 i det 28. minut var dog udslag af én af FC Midtjyllands utallige dødboldsituationer, nemlig et frispark, der blev snittet mod mål fra nært hold. Målmand Jesper Hansen, der leverede en fejlfri kamp, var også i den situation kvik og nåede ned ved stolpen med en parade, men typisk var hjemmeholdet først over riposten med hele to mand, og Christian Sivebæk fik sidste fod på til 1-0.
FCN kom kun til sporadiske skudchancer og havde løst krudt i støvlerne. Heldigvis var FCM heller ikke skarp i sine afslutninger, men hjemmeholdet virkede alligevel hele tiden mere pågående.
Det blev der heldigvis ændret på til 2. halvleg, hvor FCN blæste til angreb fra første fløjt med Sibusiso Zuma på banen i stedet for Rawez Lawan. Zuma udfordrede straks med besnærende driblinger, og hele FCN-mandskabet rykkede mange meter frem på banen.
Søren Christensen kom ind i stedet for en lidt træt Matti Lund og var med til at fastholde presset, men da det så allerbedst ud, blev FCN tamt af et uheld efter en times spil. Zuma pådrog sig en ankelskade og måtte udgå.
Den pause i spillet gav desværre FCM lidt ny luft, så selv om Andreas Laudrup igen gjorde et flot indhop som erstatning for Zuma og skabte energi og dynamik fremefter, blev det først i den hæsblæsende slutspurt, at hjemmeholdet igen for alvor kom under pres.
Den bedste mulighed for udligning kom fem minutter før tid, da Nicki Bille sled sig helt fri på en dyb stikning, men desværre blev vinklen lidt spids, og den gennem hele kampen meget sikre Jonas Lössl i FCM-målet fik lige dykket ned i det flade skud og pareret. Og i modsætning til FCM-træfferen var det ikke en FCN-spiller, der kom først på den løse bold midt foran et tomt mål. En forsvarer nåede at sparke væk lige for næsen af Bajram Fetai.
I slutfasen havde Pierre Bengtsson et par nærgående skud, og så kom til allersidst den omtalte mulighed, hvor Patrice Bernier driblede sig fri i feltet men blev kantet væk fra den åbne skudmulighed lige omkring straffesparkspletten. Hvorpå bolden dog aldrig blev placeret, da fløjten forblev tavs indtil slutsignalet.
FC Nordsjælland må nu søge at fastholde 2. halvlegs genopstandelse 2. Påskedag, når FCK gæster Farum Park til et brag af en kamp. Desværre kan anfører Nicolai Stokholm ikke være med i den kamp, da han skal afsone en spilledags karantæne for en advarsel mod FCM. Men så er Benjamin Kibebe tilbage efter karantæne, og FCN går efter at få ram på FCK for tredje gang i denne sæson. Forhåbentlig med meget stor publikumsopbakning i Farum Park.
/BV

null

Publiceret 01 April 2010 17:25