Rungsted Cobras tabte pokalfinalen med 7-2 og blev blæst omkuld i det sønderjyske. Nu er det åbne spørgsmål, om klubben også bliver det økonomisk og må dreje nøglen om. Arkivfoto: Claus Beyer Dalskov

Rungsted Cobras tabte pokalfinalen med 7-2 og blev blæst omkuld i det sønderjyske. Nu er det åbne spørgsmål, om klubben også bliver det økonomisk og må dreje nøglen om. Arkivfoto: Claus Beyer Dalskov

Døren på klem for Rungsted Cobras

Møde hos borgmester Morten Slotved med Cobras-direktør Philip Filipsen, Ishockeyunionsformand og private investorer endte uden konkrete tiltag, men med et løfte om at arbejde på en fælles løsning

Hvis døren i weekenden var lukket for Rungsted Cobras i forhold til Hørsholm Kommune, så står den nu på klem.
Det er vurderingen fra både Cobras-direktør Philip Filipsen og tidligere formand for Dansk Ishockey Union, Ejvind Olesen efter de deltog i et møde med borgmester Morten Slotved (K), viceborgmester Henrik Klitgaard (R), iskockeyunionens formand Enver Hansen og fire private interesenter.

"Der foreligger ikke noget konkret, men vi arbejder for en samlet samlet løsning med alle parter," oplyser Philip Filipsen.
Sammen med ishockeyunionens formand har han fået til opgave at udarbejde et oplæg til en redningsplan.
Personligt er han mere positiv end for to dage siden, men håbet må stadig betegnes som spinkelt og vejen hjem er lang.
"Jeg har noteret, at der hos alle er en vilje til at få skabt en redningsplan for Cobras, men hvordan den plan skal indeholde, ved vi ikke endnu," fastslår Philip Filipsen.

Fælles indsats er et must

Manden, der har sat skub i tingene igen og har fået samlet parterne, er Ejvind Olesen, formand for Dansk Ishockey Union gennem 15 år.
"For at det her skal gå op i en enhed og Cobras overlever, så kræver det en fælles front, og der bliver løftet i flok. Ellers krakker Cobras," fastslår Ejvind Olesen.
Han understreger videre, at pucken så at sige ligger hos de fire parter - Cobras, Ishockeyunionen, Hørsholm Kommune og de private investorer.
Det er dem, der nu skal strikke en ordning sammen. Og timeglasset løber snart ud for Cobras.
"Helt optimalt er der maksimalt tre uger at løbe på. Ellers er der ikke noget, der hedder eliteishockey i Hørsholm næste år," tilføjer Ejvind Olesen.

Viceborgmester Henrik Klitgaard har noteret sig, at  Rungsted Cobras nu er kommet tilbage med nogle forslag og nye muligheder.
"Der foreligger ikke noget konkret, men viljen for en løsning er tilstede. Der skal ikke herske tvivl om, at vi er meget interesseret i at bevare Cobras - personligt smerter det mig meget, fordi de er en del af kommunens identitet. Men 'riget' (Hørsholm Kommune) fattes jo penge," meddeler han.
Han understreger videre vigtigheden af at skabe en bæredygtig plan for klubben, så man ikke står i den her situation om et år igen.
Rungsted Cobras har en gæld 1,5 millioner kroner, heraf er de 700.000 kroner til Skat.
Direktør Philip Filipsen håber, at man kan indgå en aftale omkring skattegælden.
Spillerne har om få dage to måneders løn til gode, og man skal i den forbindelse håbe på, at spillerne ikke indbringer sagen for Lønmodtagernes Garantifond.

null

Publiceret 28 April 2010 00:15