Der bliver fest og farver, når FCN spiller klubbens første pokalfinale i Parken d. 13. maj.

Der bliver fest og farver, når FCN spiller klubbens første pokalfinale i Parken d. 13. maj.

- Det er kæmpe stort

Der var stor glæde blandt FCN-fansene efter den historiske pokalsejr over Vejle, som banede vejen for en plads i finalen.

Af
Af Jesper Saxov

Det er dagen derpå efter en af FC Nordsjællands største sportslige triumfer i klubbens forholdsvise korte historie. Holdet har besejret Vejle med 2-0 i Nørreskoven og 4-0 sammenlagt i klubbens første pokalsemifinale, og er dermed den ene part i pokalfinalen d. 13. maj i Parken.
Spillerne fik onsdag aften frit løb for alle de følelser en pokalfinale nu engang kan skabe hos en flok spillere, der for en stor dels vedkommende aldrig tidligere har været i nærheden af at vinde medaljer eller pokaltitler. Mens spillerne blev afhørt af de mange journalister, stod de mange medrejsende FCN-fans i baggrunden og taktfast tiljublede deres helte efter den flotte sejr i Vejle. Furesø Avis fangede et par af de hjemvendte fans og fik taget temperaturen på de euforiske fans, hvor næstformand i Wild Tigers, Lars Hintze, havde mere end svært ved at forstå, at hans hold nu skal spille finalen i Parken.

- Det har er kæmpestort både for klubben, spillerne og ikke mindst os fans, som har fulgt holdet gennem tykt og tyndt i mange år. Vi var godt klar over, at der ville være en god chance for en finaleplads, da vi trak Vejle, men alligevel var det en fantastisk forløsning, da dommerens sidste fløjt lød, og den var hjemme.
- Vi har haft en fantastisk tur hjem i bussen, hvor stemningen har været helt i top. Normalt kan stemningen på vej hjem fra en kamp i Jylland godt dø lidt ud, men det var der slet ikke tale om her. Alle var super glade, og der blev sunget og festet igennem hele vejen fra Vejle til Farum.

Den tidligere formand for Wild Tigers, Kenneth Sommer, havde også taget turen til Vejle, og for ham, var det også noget helt specielt.

- Jeg tror aldrig jeg har oplevet noget lignende. At være i en pokalfinale for en klub af vores størrelse er fantastisk. Vi har oplevet andre store ting med holdet, men aldrig noget så stort, som at stå en pokalfinale. Efter den første kamp i Farum, havde vi troen på en finaleplads, og jeg havde også fået lavet et banner med teksten "Vi ses i Parken", som jeg hørte blev vist på TV. Nu gælder det lige et par kampe i Ligaen, og så skal vi ellers alle sammen en tur i Parken, som med garanti bliver en kæmpe fest.

Fest er også noget Lars Hintze regner med den 13. maj i Parken, hvor kampen i år først spilles kl. 17.00.

- Nu skal vi i Wild Tigers i gang med at arrangere noget festlig opvarmning i samarbejde med FCN. Hvad det bliver ved jeg endnu ikke, men jeg kan love, at det bliver en helt forrygende dag for alle FCN-fans. Festen starter helt sikkert i Farum, og på et tidspunkt flytter vi den så videre til Parken, hvor spillerne forhåbentligt giver os den perfekte afslutning på en historisk dag for alle i og omkring FCN.
- Min forhåbning bliver, at alle der støtter FCN vil møde op i Parken og give holdet al den støtte det er muligt. Et forsigtigt bud vil være, at op imod 4.000 FCN-fans tager turen i Parken, og med så mange medrejsende tilhængere, skal vi nok kunne skabe en formidabel stemning.

Man kan håbe næstformanden får ret med hensyn til opbakningen, for er der noget der vil give klubben og hele fankulturen omkring den et ordentligt boost, vil det være en pokaltitel, som holdet aldrig tidligere har være bare i nærheden af.

Publiceret 29 April 2010 16:48