Xenia Kessler blandede sig med de bedste til VM i Freestyle windsurfing. Foto: PWA/John Carter.

Xenia Kessler blandede sig med de bedste til VM i Freestyle windsurfing. Foto: PWA/John Carter.

Xenia Kessler nr. 5 til windsurfing VM

Århuspigen Xenia Kessler blandt de bedste i Freestyle windsurfing verdensmesterskaberne på Lanzarote

Af
Af Jeppe Rafn

Xenia Kruse Kessler blandede sig med de bedste til årets verdensmesterskaber i Freestyle windsurfing.
I Freestyle bliver man bedømt på de tricks, for eksempel en saltomortale i luften med både bræt og sejl, man kan udføre med windsurferen på vandet. Windsurferne sejler en mod en ad gangen, og efter fire dages konkurrence sluttede Xenia på 5. pladsen.
"Jeg er rigtig glad og meget tilfreds med at kunne blande mig i toppen i år," siger Xenia, som debuterede i VM sammenhæng sidste år, hvor det blev til en 10. plads.
Konkurrencen foregik på Costa Teguise på sydsiden af Lanzarote, hvor der var samlet deltagere fra Caribien, Holland, Japan, Rusland, Schweiz og andre lande.
Århuspigen er blevet i området omkring De Kanariske Øer for at fortsætte træningen, inden hun vender hjem til konkurrencer, camps og windsurfing hjemme i Danmark.
"Her er enormt kraftig vind og god vindsikkerhed, så jeg vil gerne lige have et par tricks på plads," siger Xenia Kruse Kessler, som bor i Skødstrup nord for Århus og er medlem af Århus Windsurfing Klub.

Xenia Kruse Kessler. Foto: PWA/John Carter.

Xenia Kruse Kessler. Foto: PWA/John Carter.

Windsurfing

Windsurfernes World Tour og VM bliver afholdt af PWA, Professional Windsurfers Association Der er mellem en og fire World Cups om året for Freestyle kvinderne Til september er der for første gang Wawe Windsurf World Cup i Danmark i Klitmøller I Århus kan man windsurfe hos Århus Windsurfing Klub, www.aawk.dk

Publiceret 13 July 2010 17:30