Verdensklasse. June Fladborg Nivå er nu den kvinde i verden der har hoppet længst på vandski. Foto: Privat

Verdensklasse. June Fladborg Nivå er nu den kvinde i verden der har hoppet længst på vandski. Foto: Privat

Se video med June Fladborgs verdensrekord-hop

Med 80 cm slog vandskistjernen fra Nivå verdensrekorden i vandskispring

"Jeg græd, jublede, dansede, og hoppede rundt som en vild," fortalte en stolt June Fladborg efter verdensrekorden på 57,4 meter var i hus.
Og giganthoppet er foreviget på video, som du kan HER
"Det var fuldstændig uvirkeligt. Da jeg så resultatet på tavlen, tænkte jeg i første omgang, at der var lavet en fejl. Men efter nogle lange nervepirrende sekunder så kom godkendelsen, og så jeg havde alligevel svært ved at fatte det," lyder det June Fladborg efter den store triumf.
June havde i springet forinden lige sat ny personlig rekord med 56 meter, så hun var ikke i tvivl om, at hun havde ramt dagen. I det hele tager oplever hun sit livs form, men ved også godt, hvorfor resultaterne begynder at komme nu.
"Jeg har altid været rigtig god til at skære ind til selve hoppet, men jeg har aldrig kunne få bagdelen med helt ud over rampen, mit løft har ikke været godt nok. Det er der min træner, Ray Stokes, har lagt vægten på træningen i gennem de sidste år, og nu kommer resultaterne," fortsætter June Fladborg.
Men den nybagte verdensrekordholder få ikke tid til at slappe af og hvile på laurbærrene.
"Torsdag fortsætter jeg til World Cup i Korea, og så er det næste mål, at blive den første kvinde der kommer ud over 60 meter," oplyser June Fladborg, inden hun skal forsøge at forkæle sin kæreste Thomas Asher og fejre hans 30 års fødselsdag med 45 gæster til indisk mad..
Men først måtte hun lige håndtere hele verdenspressen over mobiltelefon.

Fra You Tube


June Fladborg er i sit livs form. Arkivfoto

June Fladborg er i sit livs form. Arkivfoto

Flyvende June

* June Fladborg har for alvor fundet storformen frem i denne sæson. * Hun ligger nummer et på verdensranglisten, satte for godt en måned siden personligrekord med det bedste hop i verden i otte år, med 55,1 meter. * June sikrede sig EM-titlen i den forgangne weekend. * Tirsdag den 24. august hoppede June så 57,4 meter og satte dermed ny verdensrekord. * Den gamle verdensrekord var Elana Milakov indehaver af, - den blev sat tilbage i juli 2002, og lød på 56, 6 meter.

Publiceret 26 August 2010 10:00