Nordsjællands Politi var hele lørdagen nødt til at sætte store ressourcer ind på at holde styr på fodbold-fans fra både FCK og Lyngby BK. Arkivfoto.

Nordsjællands Politi var hele lørdagen nødt til at sætte store ressourcer ind på at holde styr på fodbold-fans fra både FCK og Lyngby BK. Arkivfoto.

Slagsmål mellem FCK- og Lyngbyfans

FCK og Lyngby-fans sendte politiet på overarbejde

Superliga-opgøret mellem FC København og Lyngby BK lørdag eftermiddag betød, at Nordsjællands Politi hele lørdagen måtte sætte ekstra mandskab ind i Lyngby-området for at holde styr på de aggressive fans.

FCK-fans bevæbnet med køller

Urolighederne startede, da omkring 25-30 maskerede og bevæbnede FCK-fans lørdag eftermiddag mødte op ved baren Timeout på Gammel Jernbanevej i Lyngby, hvor de med køller smadrede adskillige vinduer i baren, hvor mange af Lyngby BK´s supportere ynder at hænge ud og varme op før deres favorit-hold skal dyste i superligaen.

Denne fornøjelse blev altså spoleret, da de cirka 30 maskerede og kølle-bevæbnede FCK-fans ved 12.20-tiden lørdag eftermiddag begyndte at smadre barens vinduer.

Nordsjællands Politi blev alarmeret klokken 12.22, men da man nåede frem til Gammel Jernbanevej tæt på stationen, var de hærgende FCK-hærværksmænd forduftet, og en efterfølgende rundering i Lyngby gav intet resultat.

Uroen fortsatte efter opgøret

Efter sidste slutfløjt i Parken fortsatte urolighederne i Lyngbys gader lørdag aften, hvor to større grupperinger af både FCK- og Lyngby-fans ved 19-tiden blev set vandre afsted i retning mod baren Timeout.

Nordsjællands Politi havde dog forudset situationen, og der var tilkaldt ekstra assistance fra Københavns Politi, og man var således massivt tilstede i gadebilledet med masser af runderende patruljer, hvilket tilsyneladende fik lagt en dæmper på de stridende parters lyst til at slås.

Kulminerede på Jægersborgvej

Det hele endte på Jægersborgvej ved 21.20-tiden, hvor en gruppe tilhængere på omkring 50-60 maskerede og bevæbnede fans ifølge Nordsjællands Politi blev opløst, hvilket efterfølgende fik de enkelte fans til at fortrække fra stedet.

Tre bevæbnede i bil anholdt

Her standsede Nordsjællands Politi også en bil, hvori der sad tre unge fans, der var bevæbnet til tænderne med både forskellige typer slagvåben samt tandbeskyttere.

De tre mænd, to på 19 år og en på 22 år, blev anholdt klokken 21.30 og taget med på politistationen, hvor de blev afhørt.

De blev løsladt ud på natten, og kunne derefter tage hjem til henholdsvis København, Søborg og Virum.

17-årig gav betjente fingeren

Under de mange tumulter rundt omkring i byen fik en 17-årig ungersvend fra Holte pludselig en umanérligt stor trang til på Jernbanepladsen at vise betjentene sin langefinger, hvilket udløste en bøde til den 17-årige for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Forsøgte indbrud på stadion

Klokken 01.47 blev Nordsjællands Politi tilkaldt af et vidne, der havde set fem-seks personer, der forsøgte at bryde ind på Lyngby Stadion.

De ukendte geningsmænd havde dog ikke held med deres foretagende, og Nordsjællands Politi havde søndag ikke noget bud på, om det var et indbrudsforsøg.

Det oplyser Nordsjællands Politi til lokalavisen.dk

null

Publiceret 01 November 2010 02:13