2. Divison Øst:

Lokalt lørdags-derby

Af
Af David Foli og Remy Pries-Brokmann

"Nogle mener, at fodbold er et spørgsmål om liv og død. Jeg er skuffet over denne holdning. Jeg kan forsikre dem om, at det er meget vigtigere.? Det gamle citat fra Liverpools trænerlegende Bill Shankly kan meget vel hives frem fra skuffen og støves af med henblik på weekendens lokalbrag i fodbold, når Stenløse og Frederikssund mødes i 2. division øst.
Efteråret har været én lang nedtur for Stenløse, som med kun to sejre ligger placeret under nedrykningsstregen, mens sæsonen har været anderledes positiv for Frederikssund. Oprykkerne har høstet overraskende mange point og ligger i god afstand til nedrykningskampen inden weekendens opgør.
Men efter lørdagens kamp på Kalvøen i Frederikssund kan momentum sagtens være ændret. En sejr i lokalbraget kan for alvor give et boost selvtillid og i Stenløses tilfælde betyde, at klubben kommer over den mentalt belastende nedrykningsstreg, mens en sejr til Frederikssund kan bringe dem hele 12 point over nedrykningsstregen.
Der er meget på spil, og det kan mærkes, fortæller de to holds anførere.
?Der bliver snakket om kampen internt i truppen. Vi har for eksempel nogle spillere, som tidligere har spillet i Stenløse og gerne vil vinde. Og så er Stenløse jo et hold, vi meget gerne vil slå. Vi vil gerne være det bedste hold i området,? siger FIK-anfører Christoffer Haagh og fortsætter:
?Vi forbereder os ikke anderledes til denne kamp. På den måde er alle kampe vigtige, men vi håber da på, at der kommer flere tilskuere, når nu det er et lokalopgør.?
Også Stenløses Thomas Wagner ser frem til opgøret.
?Lige nu er det lige meget, hvem vi møder, så betyder en sejr meget, men det er da klart at en sejr over Frederikssund vil betyde meget for os,? siger Thomas Wagner, som sagtens kan mærke presset forud for derbyet.
?Ingen tvivl om at vi kan mærke presset, både med hensyn til det aviserne skriver og i klubben. Vi ligger med røven i vandskorpen, og selvom vi har været uheldige må vi kigge på os selv og sige, det er ikke godt nok. Det er selvfølgelig en utrolig skidt situation, vi står i. Vi ligger under nedrykningsstregen og skal have hul på bylden, og selvfølgelig ville det da være rart hvis det blev mod Frederikssund. Der er selvfølgelig prestige i en kamp mod Frederikssund, men ikke ekstra pres,? siger Thomas Wagner.
Stenløses efterår har været plaget af mange personlige fejl og sort uheld, mens Frederikssund IK har hentet masser af point på et effektivt omstillingssystem, der har taget flere af modstanderne på sengen. Frederikssund IK er dog svækket alvorligt til lørdags brag, da klubbens topscorer, Andreas Larsen, er taget ud at rejse, mens forsvarsgeneral Poul Dalberg må sidde ude med karantæne, efter en udvisning i sidste weekend.
Kampen spilles klokken 14 på Frederikssund Stadion.

Publiceret 05 November 2010 16:30