Jonathan Gilling og Bojan Marinkovic i kamp mod et velspillende bundhold fra Aalborg. Foto: Claus Beyer

Jonathan Gilling og Bojan Marinkovic i kamp mod et velspillende bundhold fra Aalborg. Foto: Claus Beyer

79ers på grænsen til kollektiv kollaps

Efter en overbevisende første halvleg lod Hørsholm 79ers gæsterne fra Aalborg komme tilbage i kampen, men det endte med en sejr på 73-68 til hjemmeholdet

Af
Af Claus Beyer

Hørsholm 79ers herrer har i de to sidste opgør mod henholdsvis Bakken Bears og SISU vist, at formkurven er på vej op. Lørdagens modstander var bundholdet Aalborg, et hold der trods deres få point har haft en evne til at presse de fleste modstandere. Kampen endte med en sejr på 73-68 til Hørsholm 79ers, men hjemmeholdet var tæt på at smide pointene væk, efter en ellers overbevisende start.

Hørsholm 79ers startede kampen med fuld koncentration, og gæsterne fra Aalborg havde svært ved at hænge på. Med en god brede på holdet fordelte hjemmeholdets 25 point i de første 10 minutter sig på syv spillere, medens  det hos gæsterne var nytilkomne Marquis Hall og Barkley Falkner der sikrede at Aalborg stadig var med i kampen.

Anden periode startede uden scoringer i næsten tre minutter, men så kom 79ers atter i gang, og Christian Rasmussen satte tre 3´ere på blot et enkelt minut, og hjemmeholdet bragte sig foran med 36-19.

Herefter slap 79ers koncentrationen, og Aalborg reducerede med otte point i træk, men 79ers fik atter kontrol over kampen, og føringen på 44-30 i pausen var helt fortjent.

Efter pausen overtog Aalborg banen. 79ers gik fuldstændig i stå, og med et run på 20-6 til gæsterne lignede det et totalt kollektiv kollaps hos 79ers. Aalborg fik reduceret til 54-52, inden Jonathan Gilling tog sagen i egen hånd. Med nogle vigtige rebounds og fem point i modsatte ende fik Jonathan skabt en anelse ro, og troen og viljen vente tilbage hos hjemmeholdet.

I de sidste 10 minutter fortsatte Aalborg med at sætte hjemmeholdet under pres. Med en god indledning lykkedes det også Aalborg at bringe sig foran for første gang i kampen, da gæsterne Benjamin Sørensen scorede til 59-60. Herefter skiftedes holdene til at have front, indtil der manglede et enkelt minut. 79ers var foran med 67-66, og endnu engang trådte Jonathan Gilling i karakter, og med et flot lay-up og en forløsende tre pointsscoring, så endte det med en sejr på 73-68.

Efter kampen sagde 79ers rutinerede Jens Hakanowitz:
”Der skete lige det der ikke måtte ske. Det ligger i baghovedet på os, at Aalborg er bundhold, og da vi efter de to første perioder har fuldstændig styr på kampen, så mister vi koncentrationen. Vi tror, at vi 'bare' skal køre sejren i hus. Nu endte det hele gudskelov godt, men vores indsats og indstilling i kampen er ikke i orden.”

Canal Digital Ligaen
Hørsholm 79ers – Aalborg Vikings 73-68
(25-16, 19-14, 15-23, 14-15)
Hørsholm 79ers: Jonathan Gilling 24, Billy Blackmon 12, Alexander Bak 10, Christian Rasmussen 9, Jens Hakanowitz 7, Bojan Marinkovic 5, Peter Franck 4, Frederik Hougaard 2.
Aalborg: Barkley Falkner 20, Marquis Hall 14, Henrik Falsvig 11, Christian Thomsen 10, Benjamin Sørensen 9, Søren Sørensen 3, Rune Lauridsen 1.
Tilskuere: 157
 
 

Publiceret 16 January 2011 11:00