De stærke russere fik baghjul på dansegulvet af det ti-årige dansk-schweiziske par Tore Leicht Lund og Tiara Wibawa.

De stærke russere fik baghjul på dansegulvet af det ti-årige dansk-schweiziske par Tore Leicht Lund og Tiara Wibawa.

Tore og Tiara valsede ind på førstepladsen

Danske Tore og schweiziske Tiara fra sportsdanserforeningen Let's Dance i Risskov dansede de ellers så uovervindelige russere ude på et sidespor ved Copenhagen Open

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Tore Leicht Lund fra Danmark og Tiara Wibawa fra Schweiz, begge ti år og fra Sportsdanserforeningen Let's Dansce i Risskov, har grund til at være særdeles godt tilfredse med sig selv.
Ved det store internationale dansestævne Copenhagen Open for nylig slog de til alles overraskelse samtlige russiske favoritter og nappede guldet i standard dans.
"Det var et helt fantastisk resultat. De slog en masse internationale dansere, her i blandt russerne, som ellers er de førende på verdensplan. Det er fuldstændig vildt, men de er også enormt dygtige, og har vundet samtlige danske mesterskaber og ranglister i børn 2-rækken," fortæller en glad Marianne Eihilt.
"Tiara er fra Schweiz og flyver til Danmark cirka hver anden måned for at modtage undervisning og træne, og Tore, der er fra Randers, tager så til Schweiz den anden måned for at dygtiggøre sig. De træner hos Let's Dance i Risskov, når de er i Danmark, og stiller også op for os til stævner og turneringer. Hun taler tysk og han dansk, og på en eller anden måde får de det hele til at hænge sammen," forklarer Marianne Eihilt, der også selv træner det dygtige par engang imellem.
"Jeg har dem ganske sjældent. Normalt er det min dansepartner Brian Eriksen, de danser hos og hos Bjørn Bitsch og Ashli Williamson - de nykårede europa og verdensmestre. De har også Peter Stokkebroe, som er tidligere verdensmester, og så har de nogle andre trænere i Schweiz."
Ud over 1. pladsen i standard dans, vandt Tore og Tiara også en anden plads i kombineret standard og latin og en 3. plads i latin.

null

Publiceret 13 March 2011 07:30