Trine Mulbjerg satte i weekenden sin femte danske indendørs rekord i kuglestød siden december.

Trine Mulbjerg satte i weekenden sin femte danske indendørs rekord i kuglestød siden december.

Kvindernes svar på Joachim B. Olsen

20-årige Trine Mulbjerg fra Aarhus 1900 kan blive Danmarks første kvindelige kuglestøder med international klasse

Danmark har aldrig haft en kvindelig kuglestøder, der har kunnet begå sig internationalt. Det illustreres måske bedst ved, at det er spydkasteren Christina Scherwin, der blot havde kuglestød som sekundær disciplin, som har den danske rekord med 15,24 meter.
Det vil kuglestøderen Trine Mulbjerg fra Aarhus 1900 lave om på - og hun er godt på vej. Trine har denne vinter forbedret sig med næsten en meter og satte i weekenden sin femte danske indendørsrekord på tre måneder, da hun kastede 15,51 meter ved et stævne i Sverige.
Dermed har den 20-årige kuglestøder kastet længere end nogen anden dansk kvinde, men da det er sket indendørs, er det fortsat Christina Scherwins kast på 15,24 meter, der er den officielle danske rekord.
"Den slår jeg til sommer. Jeg håber, at 15,24 bliver mit bundniveau til sommer," lyder det selvsikkert fra Trine Mulbjerg.

Trine Mulbjergs træner Simon Stewart giver gode råd.

Trine Mulbjergs træner Simon Stewart giver gode råd.

Samme træner som Joachim

Trine Mulbjerg bliver trænet i Aarhus 1900 af den herboende amerikaner Simon Stewart, som også var træner for Danmarks bedste kuglestøder nogensinde, Joachim B. Olsen.
Trines samarbejde med Simon Stewart startede, da hun flyttede fra Ringkøbing til Aarhus for to et halvt år siden, og i den tid har hun forbedret sig med en meter om året.
"Jeg forventer, at Trine tager et stort spring i år. Hun har lært det basale og skal nu høste belønningen. Hun har størrelsen, styrken og mentaliteten til at gå hele vejen. Planen er at komme med til OL i Brasilien i 2016," siger Simon Stewart.
Trine peger selv på, at hendes enorme fremskridt denne vinter har at gøre med, at hun i august begyndte at læse HF.
"Jeg har ikke haft noget fast at lave i Aarhus, siden jeg flyttede hertil. Nu har jeg fået en fast hverdag, og det giver mere energi og fokus på træningen," siger den talentfulde kuglestøder.
Trine startede på at læse HF, fordi det er den hurtigste vej til at få et Scholarship i USA, hvor hun kan få en masse træning i kuglestød, mens man læser nogle fag på universitetet.
"På lang sigt er det mit mål at blive den bedste. Jeg vil op og blande mig, hvor det er sjovt. De fleste kuglestødere er sidst i 20'erne, når de er bedst, så jeg har mange år endnu at forbedre mig i," siger Trine Mulbjerg.
De bedste kvinder kan støde omkring 20 meter, og for at komme til OL skal man kaste 17,50 meter.

Trine Mulbjergs rekordstød

14.71 meter 18. december (tangering) 14.82 meter 12. februar 15.09 meter 19. februar 15.25 meter 26. februar 15.51 meter 13. marts

Publiceret 14 March 2011 09:30