Joachim Boldsen slog Nordsjælland

Det blev til et nederlag på 30-24 til Nordsjælland Håndbold da holdet gæstede AG København i Brøndbyhallen lørdag eftermiddag

Af
Af Mads Hussing og John Jessen Hansen (foto)

Sidste gang Nordsjælland mødte AG København, vandt Nordsjælland og Boldsen blev diskvalificeret efter tre udvisninger.
Lørdag eftermiddag vandt AG 30-24 på hjemmebane over Nordsjælland, og Joachim Boldsen blev topscorer med otte mål. De små 4.500 tilskuere var vidne til en håndboldkamp, der virkede som sekundær underholdning i AG Københavns show, der fik en til at føle at man er på diskotek. Ikke på noget tidspunkt, kan man tale med sidemanden, selv under store dele af kampen, er der musik på.

Kampen var fuldstændig uden betydning, men det var ikke til at se på nogle af holdene, eller på Nordsjællands træner Henrik Kronborg. Han følte sig groft bortdømt mange gange, i en kamp hvor DHF havde valgt at sætte ligaens dårligste dommere til at dømme en kamp mellem to hårdt kæmpende hold. Det skabte stor frustration hos udeholdets træner, der normalt ikke siger meget om dommerne.
"Præstationen var svingende," siger Henrik Kronborg efter en lang tænkepause, og normalt ville han have stoppet der. Men efter dommerpræstationen denne lørdag, så blev det uddybet:
"Jeg er helt målløs, de var rystende ringe. Det var en meget dårlig præstation, og det samme var gældende da vi havde dem på udebane i Holstebro. Det er frustrerende for alle parter, og AG er formentlig heller ikke tilfredse," siger Henrik Kronbog.

Nordsjælland var rigtig godt med i 1. halvleg, dog med nogle udsving. Nordsjælland hang hele tiden bagefter, men fem minutter før pausen udlignede Morten Slundt for Nordsjælland, og selvom Nordsjælland kom bagud 12-11, sp kom udeholdet tilbage og gik til pausen med en føring på 14-12.

Den føring blev hurtigt vendt rundt efter pausen, da AG scorede fem i træk de første fem minutter. Nordsjælland kom dog igen og var både på 19-19, 20-20 og kom faktisk foran 21-20, men AG var for stærke tilsidst. Steinar Ege tog rigtig mange bolde tilsidst og så kunne AGs kontramaskine køre derudaf, og på otte minutter scorede AG seks gange i træk, og kunne derefter sikkert køre kampen hjem til slutresultatet 30-24.

"Jeg er faktisk rigtig godt tilfreds, især med vores gode 45 minutter. Vi løber dog for dårligt retur og er for passive på Joachim Boldsen og Arnor Atlasson. Vi er dog kvaste for kræfter tilsidst, og man kan godt mærke at vi mangler Nikolaj Markussen og Mads Larsen til at score de lette mål," siger Henrik Kronborg, der sparede Markussen helt, mens Mads Larsen fik 10 minutter på banen.

AG København skal spille om guldet, mens Nordsjælland skal ud i bronzekampe mod Skjern. Første kamp foregår fredag 13. marts klokken 19.00 på udebane, og 2. kamp er 18. maj på hjemmebane i FrederiksborgCentret.

null

Publiceret 08 May 2011 00:21