Jørgen Leth lader op til Nordsjællandsk VM

Cykeleksperten er begejstret over, at VM i landevejscykling skal køres i Nordsjælland

Når verdensmesterskaberne i landevejscykling skal køres den 25. september, så bliver Nordsjælland og Rudersdal kommune i særdeleshed sat på cykelkortet.

Løbet skydes igang på Rådhuspladsen i København og ruller op ad Strandvejen og ind i Rudersdal Kommune, hvor en 14 kilometer rundstrækning skal køres hele 18 gange for til sidst at ende i mål på Geels Bakke i Holte.
Cykelekspert Jørgen Leth, som skal kommentere løbet sammen med eks-cykelrytter Rolf Sørensen og journalist Dennis Ritter, er begejstret over terræn-valget nord for København.
"Jeg synes, at det er en fantastisk ramme heroppe," siger Jørgen Leth, da Lokalavisen.dk møder ham tæt ved Kongevejen en torsdag aften her knap fem måneder før løbet.

"Det er jo en smuk del af Danmark og et sted med god stemning. Og jeg glæder mig til, at skulle kommentere det danske land og danske ryttere i et verdensmesterskab i Danmark," siger han.

Tv-indslag: Derfor bliver cykel-VM i Nordsjælland sjovt for Leth

Jørgen Leth har, som bekendt, kommenteret et hav af store cykelløb i udlandet gennem årene, og har boet en stor del af sit liv væk fra Danmark, men på spørgsmålet om han kender mere til Frankrig og Tour De France end Nordsjælland lyder det på vanlig lyrisk facon:

"Jeg er jo en dansk digter, og jeg vil tro, at jeg kan besynge det nordsjællandske landskabs yndigheder på en rimelig kompetent måde."
"Der vil være en fantastisk feber omkring løbet og specielt om de danske ryttere, som vil kunne bruge det som inspiration," siger Leth, som selv mener, at danske Matti Breschel på hjemmebane kan blive en stærk kandidat til VM-titlen.

null

Publiceret 09 May 2011 15:42