"Det var godt at få gang i scoringerne. Jeg har ikke scoret så mange mål som jeg gerne ville", siger Andreas Laudrup - der her bliver tiljublet af spillerne efter 2-1-målet mod Randers.

Unge Laudrup føler sig ude af fars skygge

Den 21-årige Andreas Laudrup er på alles læber efter 2-1-målet mod Randers. Men er fuldt bevidst om at han intet får foræret

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Da Andreas Laudrup onsdag aften i Farum Park satte hovedet på Matti Lunds aflevering og scorede til 2-1 i nedryknings-gyseren mod Randers, var det ikke kun et vendepunkt for klubben.
Der var selvfølgelig, som vi allerede har skrevet, jubelbrøl over Farum Park. Hjemmeholdet tog et afgørende skridt væk fra nedryknings-stregen - og lige nu ligner en 90 procent sikker del af Superligaen i næste sæson.
Men for målscoreren var det også en personlig tilfredsstillelse:
"Det er altid dejligt at kunne hjælpe holdet, og det var jo en fantastisk bold fra Matti, som jeg sådan set bare skulle sætte panden på", lyder det dagen derpå beskedent fra den 21-årige FCN-spiller.
"Men det var også godt at få gang i scoringerne. Jeg har ikke scoret så mange mål som jeg gerne ville."

Ud af fars skygge

Andreas Laudrup kom til klubben i januar 2009, og i indeværende superligasæson blev målet det fjerde af slagsen. Men for den sympatiske spiller altså langt fra det ønskede, personlige mål.
"Jeg satte mig et mål i vinter, og jeg håber det her betyder, at der nu er kommet "hul på bylden". Det var måske ikke det flotteste mål jeg har scoret - men det var nok det vigtigste indtil nu", griner han.
At efternavnet Laudrup nu - igen - er på alles læber, tager han helt roligt. Han føler sig forlængst trådt ud af sin far Michaels og farbror Brians skygge, og er fuldt bevidst om at han intet får foræret:
"Nu er jeg bare Andreas, og det er det jeg fokuserer på. Sådan har det altid været."

"Jeg er bare Andreas, og det er det jeg fokuserer på", siger den 21-årige FCN-spiller om sit meget kendte efternavn.

Ringer Olsen?

Af samme grund tager han det langt fra for givet, at Morten Olsen ringer og beder ham stille op i den den rød-hvide trøje:
"Alle drømmer om landsholdet, der er ikke noget større. Men der skal kæmpes hårdt - et enkelt mål gør det langt fra", slår han fast.
Og nej - det er ikke sådan, at far eller farbror ofte er i røret for at give gode råd:
"Jeg er nødt til at blive voksen nu og stå helt på egne ben. Mange tror også, at alt i min familie handler om fodbold. Sådan er det ikke, det har ikke fyldt mere end hvad enhver andet job gør i familier."

I pokalfinalen?

Siger den unge spiller i en kort pause i Farum Park, midt under de hektiske forberedelser til pokalfinalen på søndag i Parken. En kamp han selvfølgelig håber at være med i fra start:
"Men det afgør Morten Wieghorst altså", griner han - og skynder sig tilbage til truppen.

Publiceret 20 May 2011 10:50