Frederik Løchte Nielsens store præstation har ikke alene bragt ham i en Wimbledon-finale. Han er nu også nummer et på ventelisten til OL-turneringn i herredouble.

Frederik Løchte Nielsens store præstation har ikke alene bragt ham i en Wimbledon-finale. Han er nu også nummer et på ventelisten til OL-turneringn i herredouble.

Frederik Løchte i Wimbledon finale i dag

Af
Af Michael Bast

"Når man har fulgt Frederik Løchte Nielsen gennem 18 år, trænet med ham, spillet double med ham og spist burger med ham, kan man ikke andet end være imponeret. Det er så fortjent, og der er ikke nogen der fortjener det mere end Frederik." Sådan skriver den kendte tennistræner, Christian Camradt, på sin facebook-side. Og det er symptomatisk for reaktionerne på Frederik Løchte Nielsens gigantpræstation i Wimbledon, hvor han i eftermiddag spiller finale. Alle reaktioner er positive - ikke alene fordi indsatsen sportsligt er blandt de størst i dansk tennis gennem tiderne, men også fordi Frederik er en gennemsympatisk sportsmand, som på sin færd jorden rundt til meget mindre turneringer er en flot ambassadør for sin sport. Sidst en dansker deltog i en finale på center court var for mere end 50 år siden, hvor Frederiks farfar, legendarisk Kurt Nielsen, ligeledes useedet, for anden gang nåede så langt. Han er også den eneste dansker hidtil, som har vundet en grand slam turnering, US Open i mix-double. Desværre døde Kurt Nielsen sidste sommer, så han ikke oplever barnebarnets store triumf, men det gør hans farmor og måske største fan overhovet garanteret. Lyngby-Taarbæks tidligere viceborgmester og tidligere formand i Ældre Sagen i Lyngby, Helle Nielsen, er altid opdateret på Frederiks kampe - også når de foregår i en lille by et sted i Asien, som ingen ved, hvor ligger. Fredagens sejr i semifinalen er formentlig den største overraskelse i årets Wimbledon sammen med Nadals tidlige exit. I dag ca kl 17 skal Frederik så ind på Centre Court og spille Wimbledon finale mod Lindstedt/Tecau, som har været i finalen i Wimbledon de seneste to år. Igen er Nielsen/Marray underdogs på papiret, men kan de holde hovedet koldt, er mulighederne for den fuldendte sensation meget mulig. Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Klitvad, har følgende kommentar til Frederik Løchte Nielsen og Jonathan Marrays forrygende semifinalesejr i Wimbledons herredoubleturnering. ”Det er næsten helt vanvittigt, at Frederik Løchte Nielsen nu skal deltage i en Wimbledon-finale. Hvem havde set det komme? Alle tennisinteresserede kender vist godt navnet på den dansker, der sidst optrådte i en Wimbledon-finale i seniorregi. Det er over 50 år siden, at Frederiks farfar, Kurt Nielsen, viste sin verdensklasse. Frederiks foreløbige triumf er også en triumf for dansk tennis. Jeg har fra tætteste hold overværet de seneste tre opgør, Frederik og Jonathan er lykkedes med at sejre i på Wimbledons grønne græs. Duoen gør det fremragende, og alle i og omkring Dansk Tennis Forbund krydser fingre forud for finalen.”

Publiceret 07 July 2012 09:00