Mænd med diabetes skal lokkes på fodboldbanen

Forskning har vist, at fodbold er et effektivt middel til at forebygge livsstilssygdomme og holde kroppen i gang. Derfor tilbyder Helsingør Kommune i samarbejde med Snekkersten IF nu fodbold til alle mandlige type 2 diabetikere.
Det er nemlig ikke kun en sjov og social begivenhed at spille fodbold. Det er også rigtig godt for helbredet at jagte den runde bold. Et par timers træning om ugen er et effektivt forebyggende middel mod livsstilssygdomme, og fodbold er især et godt redskab til at bringe blodtrykket ned.
"Fodbold er en perfekt måde at holde type 2-diabetes nede på. Man mærker hurtigt en fysisk fremgang, og så er det jo et sjovt og socialt spil. Derfor håber vi, at vi kan lokke mandlige diabetikere ud på banen med det her tilbud," siger Idræts- og fritidskonsulent i Helsingør Kommune, Jens Højberg.
Det nye tilbud går under navnet "Fodbold Fitness", og der trænes hver tirsdag og torsdag fra 16.00 – 17.30 i Idrætshallen på Snekkersten Skoles afdeling på Smakkevej. Træningen består udelukkende af spil med bold, og alle mænd med type 2 diabetes og andre livsstilssygdomme er velkomne.
Fodbold Fitness tilbydes i samarbejde med DBU Sjælland og Snekkersten IF.

Publiceret 23 January 2014 15:33