OPTAKT:

Første matchbold til europæisk fodboldbillet

Med Esbjerg fB's sejr over SønderjyskE og FC Nordsjællands nederlag til AaB ligger vejen til den femteplads i Superligaen, som giver adgang til Europa League-kvalkampe, åben inden søndagens udekamp mod den tredje bejler til pladsen, OB.
"Vi har to kampe tilbage, og vi ønsker os seks point, men tre er efter al sandsynlighed nok til femtepladsen, og dem skal vi forsøge at tage i Odense. Jeg tror, Viborg får point mod FC Nordsjælland og stadig har noget at spille for i sæsonens sidste kamp i Esbjerg, så det bliver ikke lettere end mod OB," siger EfB's cheftræner, Niels Frederiksen.
Hans spillere har opfyldt det overordnede sæsonmål, 44 point, og nu er der sat to nye mål: Ud over femtepladsen er det at opnå flere point i Superligaen end de 47 i fjor, og det vil kræve tre point i de sidste to kampe. Hvis EfB henter en udesejr i Odense, bliver det sat nye mål.
"OB har spillet rigtig fine kampe på det seneste og var inden to sejre uheldig med at tabe til AaB. Det er et uberegneligt hold, der nu kan spille mere frit efter at have lagt afstand til bunden. Vi skal bevare kompaktheden over for deres pivgiftige folk, Emil Larsen, Rasmus Falk og Bashkim Kadrii, og vi kommer til at løbe mange meter mod OB, der har en hårdtarbejdende central midtbane," siger Niels Frederiksen.
EfB må fortsat undvære Mohammed Fellah og Jeppe Andersen, og Mushaga Bakenga føjede sig i slutningen af kampen mod SønderjyskE til skadeslisten, da han fik et skrub på den ene arm. Emil Lyng vender tilbage til truppen efter at have været skadet siden hjemmekampen mod Brøndby IF 16. marts.
EfB's trup til kampen i Superligaen mod OB søndag den 11. maj kl. 17.00 på Trefor Park:
30. Martin Dúbravka
16. Jeppe Højbjerg
2. Kian Hansen
3. Peter Ankersen
5. Martin Bergvold
6. Magnus Lekven
7. Mikkel Vestergaard
9. Mick van Buren
10. Emil Lyng
15. Ryan Johnson Laursen
17. Casper Nielsen
19. Jakob Ankersen
20. Hans Henrik Andreasen
21. Jerry Lucena
23. Jonas Knudsen
25. Michael Jakobsen
31. Jesper Rasmussen
32. Martin Pusic

Publiceret 11 May 2014 12:00