EfB’s stenede vej videre i Europa

I aften skal EfB igen op mod polske Ruch Chorzów i kampen for at sikre sig adgang til play-off-runden i Europa League.

Esbjerg fB skal efter nulløsningen i Gliwice vinde torsdagens returkamp mod polske Ruch Chorzów for at sikre sig adgang til play-off-runden i Europa League. Cheftræner Niels Frederiksen advarer mod at tro, at EfB står over for en simpel opgave på Blue Water Arena.
"Vi har et fornuftigt udgangspunkt, og vi glæder os over at have hjemmebane. Men vi skal toppe vores niveau fra kampen i Polen, og jeg tror, vi kan spille bedre i morgen. Ruch Chorzów er ikke et hold, man bare vader hen over og bare scorer imod. Man skal huske på, at vi skal vinde, og hvis modstanderne scorer, bliver det pludselig op ad bakke," siger Niels Frederiksen.
Trænerteamet har vanskeligt ved at sammenfatte Ruch Chorzóws måde at spille fodbold på. Dog er det kendetegnende, at holdet gerne fanger modstanderne i ubalance, når det erobrer bolden, og derefter sætter hurtige gennembrud, indlæg og kvalificerede afslutninger inden for målrammen i gang.
I den hjemlige turnering har det ikke bragt resultater, idet Ruch Chorzów i weekenden led det tredje nederlag af lige så mange mulige i Ekstraklasa. Det er således to sejrshungrende mandskaber, der mødes i Esbjerg.
For EfB er det en stor motivationsfaktor for andet år i træk at kvalificere sig til og måske denne gang blive seedet i play-off-runden, hvor en samlet sejr vil give adgang til det eftertragtede gruppespil i Europa League.
Kampen mod Ruch Chorzów er den 14. europæiske kamp på et år for EfB, hvilket skal ses i forhold til, at klubben i hele sin historie indtil i fjor havde spillet 18 kampe i UEFA-turneringer.
"Vi havde lærerige og gode oplevelser i Europa i fjor, kampene gav så meget til klubben, holdet og de enkelte spillere, og EfB's og spillernes internationale anseelse er steget. Det vil vi gerne opleve igen," siger Niels Frederiksen.
Han var imponeret af den entusiastiske opbakning, den polske modstander havde på den midlertidige hjemmebane i Gliwice i den første kamp. Udebaneafsnittets 500 siddepladser på Blue Water Arena er for længst udsolgt, og Niels Frederiksen håber, hjemmepublikummet kan overdøve de polske fans og hjælpe EfB på vej mod nye triumfer i Europa.
I forhold til truppen i Polen er Jonas Knudsen, Martin Bergvold, Hans Henrik Andreasen, Emil Lyng og reservemålmand Jonas Jensen nye i truppen. En sygdomsramt Jeppe Højbjerg samt Jerry Lucena, Jakob Andreasen og Jeppe Brinch, der er med U20-landsholdet, er ude af 19-mandstruppen.

EfB's trup til kampen i 3. kvalifikationsrunde af Europa League mod KS Ruch Chorzów torsdag den 7. august kl. 18.00 på Blue Water Arena:
30. Martin Dúbravka
35. Jonas Jensen

2. Michael Jakobsen
3. Daniel Stenderup
4. Eddi Gomes
5. Martin Bergvold
6. Magnus Lekven
8. Jeppe Andersen
9. Mick van Buren
10. Emil Lyng
15. Ryan Johnson Laursen
17. Casper Nielsen
19. Jakob Ankersen
20. Hans Henrik Andreasen
22. Mohammed Fellah
23. Jonas Knudsen
31. Jesper Rasmussen
32. Martin Pusic
33. Jens Berthel Askou

Publiceret 07 August 2014 12:00