Liverpool:

"Vi vil gerne komme tilbage"

80 drenge og piger svedte i nogle af feriens sidste dage til Liverpool FC’s fodboldskole i Jægerspris

"YNWA".
For de fleste giver bogstaverne ikke den store mening.
Men for 80 drenge og piger vil betydningen af dem formentlig stå prentet i hukommelsen for resten af livet.
Det er nemlig forkortelsen for Liverpool FC's legendariske motto og slagsang: 'You'll Never Walk Alone.”
Og selv om der er langt fra Liverpool til Jægerspris, havde hele syv af de professionelle trænere ved storklubbens ungdomsakademi i slutningen af sidste uge taget netop dén tur, for at lære de fortrinsvist lokale unger om, hvordan man spiller fodbold på Liverpoolsk:
“Vær modige spillere. Vær Gerrard, Vær klog,” lyder den højlydte og gentagne opfordring til nogle af drengene, da de er i gang med at træne førstegangsafleveringer og driblinger i små trekanter.”
Disciplinen er udtalt. Og Tempoet og intensiteten er højere, end man ofte ser til dansk børnefodbold. Til gengæld er længden på øvelserne også skåret ned, så der er flere intervaller, hvor børnene får tempoet op.
Og det kan mærkes. Både på læringskurven og nattesøvnen:
“Vores dreng sov 13 timer, da han kom hjem i går. Han var helt færdig,” lyder det med et smil fra et forældrepar, der har taget opstilling ved sidelinien.
Også for dem er der en forskel:
“Vi har fået at vide, at vi skal være stille. Vi må ikke komme med tilråb, sige godt gået eller sådan noget. Vi må heller ikke tage billeder før på sidste-dagen. De skal have al fokus på fodbolden,” fortæller de.

Otte steder

Hele otte steder i Danmark har den engelseke storklub haft fodboldskole i år.
“Vi kigger blandt andet på klubbernes organisation, når vi skal vælge, hvor vi placerer skolerne,” fortæller John Torben Bæksted, der er klubbens koordinator i Danmark.
Og på hver skole udvælges én spiller til at besøge klubbens “rigtige” fodbold-akademi og træne med i tre dage.
“Det handler selvfølgelig også om, at man kigger på det sportslige. Men vi ser også på, hvordan de er udenfor banen. Vi har nogle gange valgt nogle spillere, som vi godt ved ikke har en stor fodboldkarriere foran sig, men hvor deres opførsel uden for banen gør, at vi gerne vil belønne dem,” siger John Torben Bæksted.

null

Publiceret 09 August 2014 08:32