Verdensmestre tørner sammen i Slangerup

Søndag gav Nicki Pedersen amerikanske Greg Hancock baghjul i grand-prix-løb. Hvem er stærkest onsdag i Slangerup

 Med både topopgør i den danske liga og lørdagens VM finale, går Slangerup Speedway Klub ind i sin mest hektiske uge, nogensinde, og byder på verdensstjerner som Nicki Pedersen, Greg Hancock, Vaclav Milik og Piotr Pawlicki.
Med hele 13 VM titler tilsammen er danske Nicki Pedersen og amerikanske Greg Hancock blandt klodens mest succesrige speedwaykørere og onsdag aften tørner de sammen, flere gange, når Slangerup møder ærkerivalerne fra Holsted.
Slangerups holdleder Lars Munkedal har gennem hele sæsonen haft en aftale med den 44-årige Greg Hancock om en eventuel gæsteoptræden og efter et par smertefulde nederlag på udebane, har Munkedal og klubbens sponsorere gravet dybt i lommerne og fundet økonomi til at kunne præsentere Hancock som den afgørende brik i kampen om DM medaljer.
Således var amerikaneren med i sidste uges sejr over Fjelsted, men en ny sejr på onsdag aften, er fortsat et krav for Munkedal"s tropper og her bliver modstanden en tand skrappere.
En formstærk Nicki Pedersen bliver den hårdeste udfordring, men på vanlig vis møder de 14-dobbelte danske holdmestre frem med en trup uden svage led og klassekørere som Patrick Hougaard og stortalentet Rasmus Jensen.
Michelsens store uge

Vigtigste uge

For Slangerups 19-årige stortalent Mikkel Michelsen bliver det den vigtigste uge i hans karriere for, efter Holsted-opgøret på onsdag, er han holdkaptajn for U21 landsholdet, som på lørdag skal søge at genvinde det verdensmesterskab som Danmark sensationelt vandt i fjor i Tjekkiet.
"Det bliver både fantastisk og også lidt uvirkeligt, at køre en VM finale på den bane, hvor jeg har fået min speedwaylærdom," siger Mikkel Michelsen.
Ud over Hold VM-triumfen, vandt han i 2013 også U21 EM og U21 DM.
Hermed er det klart understreget, at Ølstykkeborgeren er et af de mest lysende talenter i dansk speedway, der sammen med U21 landsholdskollegaerne Mikkel Bech, Nicklas Porsing og Lasse Bjerre, tilhører det kuld som om ganske få år overtager tronen fra de nuværende topkørere som Nicki Pedersen og Niels Kr. Iversen.
"Vi skal køre som tyveknægte på flugt, for at genvinde VM guld på lørdag, men jeg tror på det og ved også at det bliver en ultra-hård match, hvor intet er givet på forhånd, og hvor afgørelsen nok først falder i de sidste heats," siger Mikkel Michelsen.
Polen, Sverige og Tjekkiet er modstanderne i VM finalen og blandt de udenlandske profiler er polske Piotr Pawlicki og Bartosz Zmarzlik, tjekkiske Vaclaw Milik og svenske Jacob Thorssell, Oliver Berntzon og Frederik Engman.

Publiceret 18 August 2014 11:00