Rasmus Glarbjerg Larsen nåede i sit korte liv at sætte sit præg på den danske basketballscene.

Rasmus Glarbjerg Larsen nåede i sit korte liv at sætte sit præg på den danske basketballscene.

Chok i den danske basketverden:

Stortalent fundet død i sin lejlighed

Rasmus Glarbjerg Larsen er død i en alder af 20 år. Dødsårsagen er uvis

Af
Af Theis Otzen

En tragedie ramte den danske basketball-verden onsdag eftermiddag. Her kom det frem, at det 20-årige stortalent Rasmus Glarbjerg Larsen, der stammer fra Holte og tidligere spillede for Værløse BBK, var blevet fundet død i sit hjem i Belgien, hvor han var professionel basketspiller.
Dødsårsagen er i skrivende stund ukendt, men Rasmus Glarbjerg Larsen blev fundet livløs i sin seng af en medarbejder i den klub, hvor han var en af de bærende profiler.
"Rasmus dukkede ikke op som aftalt, da holdet skulle med bussen. Vi forsøgte at ringe, og vi sendte en hjem til hans lejlighed i Jumet. Hun opdagede Rasmus' livløse krop i sengen, og de foreløbige resultater tyder på en naturlig død,, siger klubdirektør Benoit Cuisinier til avisen La Gazette
Rasmus Glarbjerg var flere gange i betragtning til at komme med i den amerikanske NBA talentsatsning og var et af de danske stjerneskud på den hjemlige basketscene.

Hans bror Jakob Glarbjerg Larsen har de senere år været en af profilerne i Virum Vipers og regnes for et af Danmarks største basketballtalenter. Han blev i 2013 kåret til årets idrætsudøver i Lyngby-Taarbæk Kommune og var sidste år nomineret til Politikens Årets Fund.

Rudersdal Avis bragte i 2013 et interview med den nu afdøde Rasmus Glarbjerg Larsen. Læs det her.
 

Publiceret 14 May 2015 10:32