Der sejles VM i Matchrace for kvinder ud for Middelfart Marina. Sporten er publikumsvenlig med storskærme og en bane så tæt på land, at man end ikke behøver en kikkert.

Der sejles VM i Matchrace for kvinder ud for Middelfart Marina. Sporten er publikumsvenlig med storskærme og en bane så tæt på land, at man end ikke behøver en kikkert.

Dansker går efter guld ved VM i Matchrace

To sølvmedaljer ved VM i '13 og '14 er ikke godt nok for den danske skipper Camilla Ulrikkeholm. Hun vil have guld på hjemmebane

16 besætninger fra otte nationer sætter sig i dag i Match 28-bådene og begynder de indledende sejladser ved VM i matchrace, som sejles ud for Middelfart Marina. 
Og favoritrollen er på forhånd tilfaldet den bedste danske matchrace-skipper, som har været øverst på verdensranglisten i mere end et år indtil for nyligt, hvor hun gled ned på andenpladsen. Forklaringen er simpel, mener hun. 
"Jeg har simpelthen været for tyk alt for længe, og så kunne jeg ikke sejle. Men nu er min datter snart syv måneder, og siden marts har jeg igen kunnet trænet for fuld gas sammen med pigerne, og vi har et klart mål med stævnet. Vi vil vinde og tilbage på førstepladsen på verdensranglisten," lyder det bestemt fra Camilla Ulrikkeholm, der får hjælp af sin mor til at passe den lille, mens hun kæmper for guld sammen med sin besætning. 
"Vi vedkender os gerne favoritrollen, selvom vi ligger nummer to på ranglisten. Vejrudsigten lover blæsevejr, og det er til vores fordel. Vi kender båden rigtigt godt og træner i den til dagligt i modsætning til mange af vores konkurrenter. Men vi skal ikke lave mange fejl mod rutinerede skippere som Katie Spithill (AUS) og Anna Östling (SWE), før de slår os. Så vi har en god fornemmelse, men lad os nu se, når vi først kommer i gang," siger Camilla Ulrikkeholm, mens hun laver mad til sin besætning bestående af Trine Palludan, Louise Ulrikkeholm, Josefine Boel Rasmussen og Joan Vestergård Hansen. 
"Vores fordel er, at vi har sejlet sammen i 11 år. Vores rookie - Trine Palludan - har været med i fem år, så vi kender hinanden ind og ud, og vi har trænet specifikt mod det her stævne i fire måneder. 
Sejlerne skal igennem en række sejladser, hvor de møder hinanden flere gange, inden de bedste går videre til ottendedels-, kvart-, semi- og finalen. Alle sejladser bliver sejlet lige ud for molen på Middelfart Marina, hvor tilskuere kan følge med i sejladser via storskærme, live-speak og selvsyn. Banen ligger 50-100 meter fra molen, så en kikkert er ikke engang nødvendig. 
Finalesejladserne sejles søndag. 

Vejrudsigten ser god ud for det stærke, danske hold.

Vejrudsigten ser god ud for det stærke, danske hold.

null

Publiceret 08 July 2015 06:45