Når Lyngby Volleys damer har spillet DM-bronzekampen i næste måned, nedlægges holdet, og spillerne spredes for alle vinde.

Når Lyngby Volleys damer har spillet DM-bronzekampen i næste måned, nedlægges holdet, og spillerne spredes for alle vinde.

Øv:

Elitesportshold stopper - kassen er tom

Af
Af Mikael Østergaard

Efter mange år i den absolutte top af dansk volleyball og med adskillige medaljer har Lyngby Volleyball valgt ikke at fortsætte i damernes VolleyLiga i næste sæson.
Formand Mikkel Eriksen begrunder beslutningen med svigtende sponsorindtægter, så det økonomiske fundament ikke længere er til stede for at drive og udvikle holdet:
"Vi har været utroligt glade og stolte over den store opbakning fra vores sponsorer gennem årene og respekterer naturligvis, at flere ikke har ønsket at fortsætte sammen med os. Vi turde ikke gå et nyt år i møde uden at have sikkerhed for, at vore sponsorer blev og at nye kom til".
Mikkel Eriksen sender en særlig tak til Team Elite i Lyngby-Taarbæk Kommune, som har været en af de bærende sponsorer gennem mange år, og som meget gerne ville fortsætte sammen med holdet også i den kommende sæson:
"Vi glæder os nu over, at andre af de mange eliteforeninger i kommunen forhåbentlig får glæde af en sponsoraftale med Team Elite, når vi frasiger os den indgåede aftale for 2016/2017. I Lyngby Volleyball kæmper vi for tingene, og vi har vitterligt gjort alt, hvad vi kunne for at fortsætte, men tingene er ikke lykkedes helt for os, så derfor må vi som ansvarlige for hele vores klub desværre træffe denne triste beslutning", siger Mikkel Eriksen.
Lyngby Volleyball ansatte sidste sommer den amerikanske træner Fred Sturm på en 2-års kontrakt, som efter den seneste udvikling afbrydes et år før planlagt.

En flot sortie

Den overraskende udmelding kommer, efter at Lyngby Volley leverede årets bedste indsats mod Brøndby i playoff-kampen om en DM-finale.
Lyngby tabte første sæt 17-25. men gav topholdet kamp til stregen i andet sæt, der nok var det bedste sæt set på dansk grund i flere år. Med amerikanerne Deprece Washington og Evyn McCoy i front suppleret af landsmanden Amanda Brown gav Lyngby en forrygende opvisning, der først sluttede, da Deprece Washington servede ud af banen til sætsejr til Brøndby på 25-17.
Løjerne fortsatte i tredje sæt. Lyngby bragte sig foran 3-0, inden Brøndby fik reduceret til 4-5. Så lagde Evyn McCoy først en perfekt blokade og hamrede derefter en smash i gulvet, inden Deprece Washington lavede et serve-es til føring på 7-5. Amanda Brown fulgte op med en effektfuld smash, og pludselig begyndte Brøndby at lave uprovokerede fejl. Lyngby kom i front, men to servefejl af Deprece Washington bragte Brøndby op på 16-16.
Lyngby kom bagud 17-19, og sætsejren syntes langt væk. Men så gik det hurtigt. Hanna Svensson udlignede til 20-20 på et serve-es, og med fem point i træk vandt Lyngby sættet 25-20.
Så var der desværre udsolgt. Deprece Washington fik ganske vist udlignet til 1-1 i fjerde sæt på en fiks detalje, men så kiksede Lyngbys fjerde amerikaner Ijeoma Moronu to gange i træk, og Brøndby kom foran 5-1. Resten af kampen var ren opvisning af Brøndby, der vandt sættet 25-6 og dermed kampen 3-1 i sæt.
I den anden kamp i playoff vandt Lyngby over Elite Volley Aarhus, og det betyder, at holdet møder Amager i en kamp om DM-bronze over to kampe i henholdsvis Sundbyhallen og Engelsborghallen. Datoerne ligger endnu ikke fast.

Evyn McCoy var Lyngbys bedste i kampen mod Brøndby.

Evyn McCoy var Lyngbys bedste i kampen mod Brøndby.

Arbejdet stopper ikke her

I klubben glæder man sig over, at det nyoprykkede herrehold i VolleyLigaen har haft en god sæson med en flot udvikling og en fantastisk playoff, der har resultatet i en kamp om femtepladsen i Ligaen. Så nu vil man bruge kræfterne på at skabe et bæredygtigt udviklingsarbejde omkring herreholdet og klubbens øvrige hold med mange ambitiøse og talentfulde unge spillere.
"På ungdomssiden er vi med om DM for U14, U16 og U18, så Lyngby er en stor klub, der garanteret vil komme tilbage i toppen af danske volley. Og det er ikke slut på damesiden. Med beslutningen om af stoppe i Ligaen spredes spillerne sikkert for alle vinde, men holdet fortsætter i 2. division, og vi har en meget stærk U18-årgang, der om 2-3 år er klar til større opgaver", slutter Mikkel Eriksen.

Publiceret 23 March 2016 09:27