Der mangler tre millioner kroner for at kunne drive Nordsjælland Håndbold frem til sommer, fortæller formand Jørgen Simonsen. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Der mangler tre millioner kroner for at kunne drive Nordsjælland Håndbold frem til sommer, fortæller formand Jørgen Simonsen. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Krise i Nordsjælland Håndbold:

"Vi mangler tre millioner inden sommer"

Krisemøde skal hjælpe til at skaffe penge til trængt klub. “

Af
Jens Berg Thomsen

Nordsjællands håndboldflagskib Nordsjælland Håndbold har indkaldt til stormøde blandt interessenter og sponsorer, både kommende og nuværende. Det skyldes, at klubben mangler penge her og nu, og at der skal ny kapital til, hvis sæsonen 2017/18 skal gennemføres.
Klubbens formand Jørgen Simonsen skrev den 2. januar ud til klubbens interessenter. I nytårshilsnen er formanden inde på, at klubbens økonomi er “rigtig presset,” og at der ikke var penge til at gennemføre den igangværende sæson uden ny driftskapital.
“Vi mangler tre millioner inden den 30. juni. Det er udfordringen,” siger klubbens formand Jørgen Simonsen, da Ugeposten fanger ham på telefonen.
Opfordringen fra klubben lyder derfor til at møde op til stormødet om klubbens fremtid.
“Er Nordsjælland Håndbold vigtig for dig, for os alle og vores virksomhed? Det er det spørgsmål, du skal tænke over. Betyder det noget, at Nordsjælland profileres og synliggøres i TV2 og i medierne?” spørger Jørgen Simonsen i brevet.

Vendte tilbage til bedste række

De tre millioner fordeler sig sådan, at klubben forventer, at den ene million kommer ind i gentegninger af aftaler, fortæller Jørgen Simonsen. De sidste to millioner skal blandt andet findes ved det stormøde, som klubben har indkaldt til den 10. januar i Frederiksborgcenteret i Hillerød.
“Der vil vi fortælle i nærmere detaljer om, hvordan vi har tænkt os at gøre fra nu af,” siger Jørgen Simonsen.
Nordsjælland Håndbold vendte i sidste sæson tilbage til landets bedste række efter at være rykket ned i en enkelt sæson.
“Vi er undrende over for, at de sportslige resultater ikke har kunnet drive indtægter i større omfang,” siger Jørgen Simonsen.
Nordsjælland Håndbold mangler fortsat en hovedsponsor, efter aftalen med GF Forsikring udbød. Derudover mangler klubben også andre sponsorater.
“Vi havde forventet, at det ville blive lettere at finde en ny hovedsponsor, når vi er tilbage i ligaen,” siger Jørgen Simonsen.

Direktør stoppede før jul

Kort før jul meddelte Nordsjælland Håndbolds direktør Lars Gjøls-Andersen, at han stoppede i klubben. Han fortalte dengang, at der “var en stram økonomi i klubben, der gør det svært at sætte nyt i søen lige nu.” Og der er en sammenhæng mellem, at direktøren er stoppet og den nuværende økonomiske situation.
“Det er klart, at vi har været glade for Lars, og at han har haft mange gode tiltag i klubben, men økonomien er ikke fulgt med, og vi har måttet tilpasse omkostningerne,” siger Jørgen Simonsen.
Mødet i Frederiksborgcentret foregår den 10. januar fra klokken 17.
“Er Nordsjælland Håndbold vigtig for dig, for os alle og vores virksomhed. Det er det spørgsmål, du skal tænke over. Betyder det noget, at Nordsjælland profileres og synliggøres i TV2 og medierne?” spørger formand Jørgen Simonsen i sin nytårshilsen.
“Vi mangler en eller flere større sponsorer/partnere og skal finde penge nu. Ellers kan vi ikke fortsætte og må lukke ned - senest ved afslutningen af sæsonen,” lyder det videre.

null

Publiceret 03 January 2018 12:15