Lyngby Boldklub fik i 2017 et underskud på 11,7 mio. kroner. Revisor sår tvivl om klubbens mulighed for at fortsætte driften.

Lyngby Boldklub fik i 2017 et underskud på 11,7 mio. kroner. Revisor sår tvivl om klubbens mulighed for at fortsætte driften.

Pengene er ved at slippe op i Superligaklub:

"Væsentlig usikkerhed om den fortsatte drift"

Årsregnskabet for Lyngby Boldklub viser et underskud på 11,7 mio. kroner, mens hovedaktionær Hellerup Finans lukker

Af
Mikkel Brøgger Petersen

 
Mørke skyer samler sig over Lyngby Boldklub, efter klubben præsenterede sit regnskab for 2017, hvor klubben havde et minus før skat på 11,7 mio. kroner. Det skete samme dag som hovedaktionær Hellerup Finans måtte dreje nøglen om og lukke.
Fortsætter den økonomiske udvikling som hidtil, vil klubbens kasse være tom til sommer, skriver Berlingske Business.
“Vi gør opmærksom på, at der er væsentlig usikkerhed, idet der kan rejses betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften,” skriver en ekstern revisor i regnskabet.
Lyngby Boldklubs ledelse vurderer, at hovedårsagen til underskuddet skyldes “manglende indtægter af de traditionelle sponsorprodukter og øgede omkostninger som følge af den fortsatte fokus på talentudvikling samt forskydning af indtægter fra de nye forretningsområder”, som der står i ledelsesberetningen.
Om den forventede udviklingen fremover skriver ledelsen: “Det forventes i det kommende regnskabsår, at selskabet vil opleve en positiv udvikling i aktiviteterne omkring salg af spillere og kapitalisering på den mediebevågenhed en superliga klub besidder.”
Underskuddet er ellers fra en sæson, hvor Lyngby Boldklub på banen oplevede stor succes i første halvdel af året med bronzemedaljer og kvalifikationskampe i Europa League.
Udenfor banen stod det dog anderledes kritisk til. I sommer var klubben ved at blive tvangsnedrykket, da DBUs licensudvalg afviste at forny klubbens licens. Sagen gik videre til DBUs licensappeludvalg, hvor Lyngby Boldklub fik licensen, fordi man sammen med Hellerup Finans havde godtgjort, at man penge til at komme igennem denne sæson.
Det Grønne Område har forgæves forsøgt at få en kommentar for bestyrelsesformand Torben Jensen om, hvilken betydning Hellerup Finans' lukning har for Lyngby Boldklub.

Spillere, trænere og ledere fejrer bronzemedaljen i foråret. Siden har der ikke været meget at juble over.

Spillere, trænere og ledere fejrer bronzemedaljen i foråret. Siden har der ikke været meget at juble over.

Publiceret 10 January 2018 10:05