Foto: fodboldbilleder.dk

Foto: fodboldbilleder.dk

Udlandsproffer skyder penge i hårdt trængte Lyngby Boldklub

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Flere tidligere Lyngby-spillere tilføjes nu til ejerkredsen Friends of Lyngby. Der er tale om FC Kölns forsvarsspiller Frederik Sørensen og årets spiller i svensk fodbold 2017, Anders 'AC' Christiansen (nu i KAA Gent), der investerer i De Kongeblå.

”Støtten fra de tidligere spillere viser, hvor stor sympatien er for vores nye projekt i Lyngby Boldklub. Vi er meget glade og taknemmelige for den opbakning, vi fra start har fået fra alle sider. Der bliver bakket op om den seriøsitet og realistiske plan, vi arbejder på, og ikke mindst de værdier som vi ønsker at bygge den her klub op omkring” fortæller Mads Byder, talsmand for investorgruppen Friends of Lyngby til Lyngby Boldklubs hjemmeside.

læs mere om ejerkredsen Friends of Lyngby og personerne bag her .

'AC' kom i sin tid til Lyngby fra GVI som ung og var en del af De Kongeblås akademi indtil debuten i oktober 2008, hvor han som 18-årig debuterede for Lyngby Boldklub.

Derfra tog karrieren fart – og 85 kampe og 7 scoringer senere forlod han Lundtoftevej og tog næste skridt i karrieren. 'AC' har også tre kampe for det danske A-landshold og U-landskampe, han opnåede i Lyngby-tiden.

Fra Lyngby til Juventus

Som 18-årig forlod Frederik Sørensen Lyngby på en lejeaftale til storklubben Juventus, der endte med at give danskeren seniordebut og købe ham fri af De Kongeblå.

Siden har Frederik Sørensen spillet knap 70 kampe i Serie A for Juventus, Bologna og Hellas Verona, inden turen gik til Bundesligaen og FC Köln i 2015. Her er han aktuelt noteret for 70 kampe og 2 scoringer, og sidste år fik Frederik Sørensen også debut for A-landsholdet i en testkamp mod Tyskland.

'AC' og Frederik Sørensen træder ind i ejerkredsen som en del af gruppen af tidligere spillere. Den gruppe tæller nu de to samt Brian Hamalainen og Andreas Bjelland.

Publiceret 29 March 2018 07:44