Stemmer Økonomiudvalget for at støtte løbet, kan den tidligere enkeltstarts-konge opleves i kommunen 2. september. Foto: Ritzau Scanpix

Stemmer Økonomiudvalget for at støtte løbet, kan den tidligere enkeltstarts-konge opleves i kommunen 2. september. Foto: Ritzau Scanpix

Legenden Fabian Cancellara i spidsen for cykelløb i Nordsjælland

Fabian Cancellaras cykelløb Chasing Cancellara er få skridt fra at komme til Furesø

Af
Af Kristina Pihl

Den tidligere professionelle cykelrytter Fabian Cancellara på en cykeltur ned gennem Farum Hovedgade. Det scenarie kan blive en realitet til september, hvis Furesøs økonomiudvalg stemmer for at støtte projektet.

Fik du læst: Pokaler til Farum Boldklub ved påskestævne

Den tidligere storrytter er frontfiguren i det 55 km lange motionsløb Chasing Cancellara, hvis arrangører har vist interesse for at komme til Furesø. Ideen bag motionsløbet er, at et hold bestående af fire ryttere skal jagte den tid, som Fabian Cancellara starter med at sætte med sit hold. Løbet har allerede været afviklet flere gange i Europa herunder også to gange i Danmark.

Liv i Hovedgaden

Arrangørerne Virtu Cycling har foreslået, at cykelløbet starter og slutter i Farum og får rute gennem Farum Hovedgade. Virtu Cycling ejes af den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis, der også vil besøge Furesø i forbindelse med løbet.

Fik du læst: Ny app-funktion skal hjælpe SSP-indsatsen i Furesø

“Events, der sætter noget lys på Furesø og i særdeleshed Farum Hovedgade, kan vi godt lide. Cykling er også en sportsgren, som favner både bredde og elite, og det, synes vi, er et rigtig godt signal,” fortæller formand for udvalget for kultur, fritid og idræt Tine Hessner (B). Udvalget valgte ved sidste møde at stemme for at støtte projektet.

Butikkerne kan, ifølge forvaltningen, også få meget glæde af cykelløbet. De kan for eksempel have boder, der kan sælge varer til de 3000-5000 besøgende, der forventes at lægge vejen forbi. TV2 har også vist interesse for at dække løbet med et live studie på selve dagen.

Fik du læst: Mageløse tog 35 første spadestik

Økonomiudvalget skal 18. april tage endeligt stilling til, om Furesø ønsker at støtte projektet økonomisk med 50.00 kroner samt betale udgifterne for arrangementet på 60.000 kroner. Pengene skal blandt andet findes i kommunens turismepulje.

null

Publiceret 13 April 2018 16:34