Arkivfoto: fodboldbilleder.dk

Arkivfoto: fodboldbilleder.dk

15 minutter fra konkurs:

New York Times fortæller om, da Lyngby Boldklub balancerede på fallittens rand

The New York Times fortæller i en længere artikel om, hvordan Lyngby Boldklub blev reddet i sidste øjeblik

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Verdens vel nok mest kendte avis, The New York Times, fortæller i en artikel historien om de nervepirrende timer, som Lyngby Boldklub gik igennem tilbage i februar for i sidste øjeblik at undgå en truende konkurs. Med de sidste penge fra nye investorer tikkende ind på kontoen 15 minutter i lukketid, skriver avisen.

Redningsaktionen startede ved, at nuværende talsmand for ejerkredsen Friends of Lyngby, Mads Byder, skrev samme besked til 15 forskellige personer, som - med artiklens ord - "havde penge - og måske var skøre nok - til at hjælpe."

Mads Byder var forinden blevet kontaktet af sportsdirektør Birger Jørgensen, som havde set mads byder som den sidste mulighed.

De to kendte kun hinanden perifært, så da Mads Byder spurgte, hvorfor Birger Jørgensen kontaktede ham, svarede han:

"Jeg har hørt du har et stort, blåt hjerte," sagde Birger Jørgensen ifølge The New York Times.

Syv blev til mere end 20

Mads Byders sms-kæde betød, at 10 personer mødtes i et hus nær Lyngby. Det hele var gået så hurtigt, at man ikke kendte Lyngby Boldklubs reelle situation.

"Tommy (Petersen, investor, red.) sagde, at vi ikke havde haft tid til at se nærmere på budgettet, og at han ikke vidste ikke, hvor stort det sorte hul var," siger Mads Byder til The New York Times.

Dagen efter meldte syv potentielle investorer tilbage, at de var med på at prøve at redde Lyngby Boldklub. Friends of Lyngby blev stiftet. Penge begyndte at tikke ind på kontoen i størrelsesordenen fra 50.000 kroner til tæt på én mio. kroner. Og det var hér, at de sidste penge tikkede ind - 15 minutter i deadline - så spillerne kunne få løn.

Antallet af Friends of Lyngby-medlemmer er siden steget til mere end 20 personer, skriver avisen. Mads Byder fortæller, at Friends of Lyngby er klar over, at der er en grænse for, hvor langt Friends of Lyngby kan tage klubben. 

I artiklen nævnes, at Lyngby Boldklub har holdt flere møder med Aston Villa om et potentielt partnerskab, men at en-to klubber fra England og Club Brügge også har vist interesse.

Desuden nævnes det også, at de suveræne, nykårede engelske mestre, Manchester City, har bemærket, at Lyngby Boldklub har været villig til at holde møder med andre klubber. 

 

Publiceret 01 May 2018 10:30