Superligaklubben FC Nordsjælland har planer om at bygge en ny fodboldpark i Hillerød. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Superligaklubben FC Nordsjælland har planer om at bygge en ny fodboldpark i Hillerød. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Her vil FC Nordsjælland bygge Nordens bedste fodboldakademi

Der er intet, der er sikkert endnu, men Superligaklubben FC Nordsjælland har et ønske om at bygge "Nordens bedste fodboldakademi" i Hillerød.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

"En del af FC Nordsjællands ambition og vision er at etablere Nordens bedste fodboldakademi, for både drenge og piger, målt på både fodbold- og uddannelsesmæssigt niveau samt på faciliteter. Klubben er lige nu i en dialog om at opføre dette i Hillerød," skriver FC Nordsjælland i pressemeddelelsen.

Skal ligge i Favrholm

Planen er, at det nye fodboldakademi skal opføres i den nye bydel Favrholm, og FC Nordsjælland er af investorer bag projektet inviteret med som en del af en dialog, med blandt andre Hillerød Kommune, omkring den første etape af opførelsen af denne, da en fodboldpark for både bredde og elite er en del af ønskelisten for den nye bydel.

"Efter mange års tæt dialog med Furesø Kommune, og taget klubbens nuværende faciliteters placering i betragtning, vurderer FC Nordsjællands bestyrelse, at det ikke er en realistisk mulighed at kunne indfri projektet i Farum. Hvad angår fodbolduddannelsens niveau, er FCN blandt de absolut førende i dag, men målt på faciliteter - for eksempel. det meget begrænsede antal af fodboldbaner, omklædningsrum og mangelfuld infrastruktur – er der ikke udsigt til en tilstrækkelig forbedring. Hverken på kort eller lang sigt. Derfor er invitationen til en dialog med Hillerød Kommune blevet taget godt imod og er foreløbigt forløbet konstruktivt," står der i pressemeddelelsen.

"Vi er nu nået til et stadie i dialogen, hvor vi kan sige, at det er vores intention at bygge og drive en splinterny fodboldpark i Hillerød, hvor både vores akademi og administration vil høre hjemme, når den står færdig. Fodboldparken skal kunne huse både bredde og elitefodbolden, og vi vil have, den skal være en fantastisk mulighed for os og alle de lokale fodboldklubber i Hillerød og omegn. Vores ambition med byggeriet er, at det både skal være et fodboldanlæg på europæisk topniveau, men også afspejle de værdier, som vi og Hillerød Kommune har til fælles. Derfor vil uddannelse og sports science, som ikke kun skal være til gavn for vores spillere men også for hele den nye bydel og resten af kommunens idrætsglade mennesker, være en del af projektet," lyder det fra Søren Kristensen, der er direktør i FC Nordsjælland, i pressemeddelelsen.

Intet er sikkert endnu

FC Nordsjælland kan dog endnu ikke med sikkerhed sige, at fodboldparken i Hillerød bliver en realitet, da det i bund og grund er op til en bygherre, investorerne og naturligvis kommunen og byrådet.

"Men vi kan sige, at vi fortsat vil tage en aktiv del i dialogen og planlægningen af fodboldparken, da det vil åbne for en hel ny fremtid for vores klub, for byens borgere og naturligvis også for dansk fodbold, når Nordens flotteste og bedste faciliteter forhåbentlig bliver en realitet i hjertet af Nordsjælland om fire til fem år. Bliver det en realitet, er vores intention, at fodboldparken ejes af en almennyttig fond, som vil investere al overskud i muligheder til børn gennem fodbolden," siger fodbolddirektøren.

Projektet i Hillerød kommer ikke til at ændre på, at FC Nordsjælland stadig spiller sine hjemmekampe i 3F Superligaen i Right to Dream Park i Farum.

mw

Publiceret 19 December 2019 12:59