Foto: Michael Nielsen

Foto: Michael Nielsen

Mads Pedersen kåret til Årets Cykelrytter 2019

Søndag eftermiddag blev den første danske verdensmester på landevej for herrer kåret til Årets Cykelrytter

En tætpakket Odense Cykelbane dannede søndag eftermiddag en fantastisk kulisse om et nytårsstævne med store internationale stjerner – og ikke mindst om kåringen af Årets Cykelrytter 2019, hvor Mads Pedersen trådte ind i en lange række af store danske navne som Michael Valgren, Jakob Fuglsang og Amalie Dideriksen, der tidligere har modtaget prisen som Årets Cykelrytter. Det oplyser Danmarks Cykle Union.

Den enestående og historiske bedrift over 266 udmarvende, kolde og våde kilometer på Yorkshires landeveje i slutningen af september kunne sagtens bære endnu mere hæder, og det var da også en glad Mads Pedersen, der med vanlig ydmyghed modtog den største danske cykelsportspris og takkede for støtten.

"Det er helt utroligt, så mange der har set løbet og vist opbakning. Det har overrasket mig, hvor stor cykelsporten er i Danmark, og det har været fantastisk at opleve den store støtte," siger Mads Pedersen.

Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, gav Mads Pedersen disse ord med på vejen:

"Mads’ resultat har givet genlyd i hele den internationale cykelverden og taler for sig selv. Han er en fantastisk cykelrytter og som person en helt utrolig ambassadør for alle de positive værdier, vi gerne vil repræsentere i Danmarks Cykle Union. Mads er en stjerne skabt af foreningsdanmarks rammer og de frivillige kræfter i vores klubber, og så har en tryg hjemlig base givet ham ro til at udvikle sig – det er alt sammen en del af succeshistorien."

jn

Publiceret 29 December 2019 18:52