AGF har også fans ude i den store verden

AGF er byens hold i Aarhus, men klubben har også flere fans rundt omkring i verden. Det handler nyeste afsnit af Lokalavisen Aarhus' AGF-podcast, Talehuset, om

Artiklens øverste billede
I nyeste afsnit af Talehuset, der er Lokalavisen Aarhus' AGF-podcast, møder vi tre AGF-fans fra tre forskellige lande til en snak om, hvad klubben betyder for dem

podcast En ny officiel Twitter-profil fra AGF dukkede i september op på det sociale medie, hvor især fodboldfans er meget aktive. Kommunikationen foregår på engelsk, og profilen har fået tæt på 500 følgere. Er det en ny strategi fra klubben? Er AGF virkelig så kendt i fodboldverdenen, at der er behov for en engelsk Twitter-profil?

Lyt til Talehusets podcast-afsnit om udenlandske AGF-fans

Klubben kalder selv den internationale profil for en lille gimmick, der blev oprettet, fordi sommerens tilgang af Gift Links medførte opmærksomhed omkring AGF fra spillerens hjemland, Sydafrika.

"Det overrasker mig altid, når jeg hører om folk, der kommer rigtig langvejs fra, der følger os. Men det er nok mere et kuriosum. Det er mere en sjov ting, at de gør det," fortæller Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef i AGF, i podcasten og fortsætter:

"Uanset,om du bor i Viby eller Belgien, så er du fan af AGF. Vi er byens hold og vores udgangspunkt er Aarhus. Det er her vi bor, og det er her vi har hjemme. Jeg vil ikke sige, at vi hellere vil have fans fra Viby, men det er trods alt her, vi bor og lever. Det er de fans, vi har et forhold til, og det er dem, vi møder ude på Ceres Park."

Men måske er en engelsksproget Twitter-profil slet ikke en skør idé, og det kan være, at der kommer mere fokus på engelsk kommunikation i fremtiden. For AGF har faktisk fans rundt omkring i verden. Fra Belgien til Japan og fra England til Angola. Det sætter et nyt afsnit fra Talehuset, som er Lokalavisen Aarhus' AGF-podcast, fokus på.

Belgiske fans

Belgiske Astrid Portugaels er fan af AGF. Det har hun været, siden hun var på udveksling i Aarhus i 2004. I dag er hun 29 år gammel, og hun følger AGF tæt fra sit hjem i den belgiske by Liege, og hun har endda fået flere af sine venner til at følge klubben.

"Flere af mine venner er også blevet interesseret i AGF, fordi jeg følger klubben, og fordi jeg går i AGF-tøj osv. Jeg ser også nogle af kampene i fjernsynes med mine venner," fortæller hun i podcast-afsnittet, hvor hun også forklarer, hvordan man kan følge en dansk Superliga-klub, når man bor over 800 kilometer væk:

"Jeg følger med på de sociale medier, og efter jeg har fået fjernsyn, kan jeg også se kampene der."

En japansk superfan

I 2016 blev Kosuke Tobe kendt blandt de fleste AGF-fans, da den japanske superfan af 'De Hviie' tog den lange tur fra Japan til Aarhus for at se sit favorithold spille og i den forbindelse møde sit helt store idol, Martin Jørgensen. Nu bor Kosuke Tobe i Schweiz, og for et par søndage siden var den japanske superfan tilbage i Aarhus, hvor han så AGF slå Brøndby.

I nyeste afsnit af Talehuset medvirker Kosuke Tobe også, ligesom klubbens engelske fan Conrad Molden, der er aktuel med standup-showet 'Danglish 2', gør. Lyt til afsnittet om AGF's udenlandske fans dér, hvor du plejer at lytte til podcasts.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.