Seriefodbold: Fodbold på lavt blus i Auning IF

Auning IF’s træner Claus Svenningsen håber at fodbolden bliver lukket op 1. april

Artiklens øverste billede
Auning IF cheftræner Claus Svenningsen er klar til sit sjette år som cheftræner for Auning IF. Arkivfoto: Martin Schultz 

På dette tidspunkt af året ville de fleste serieklubber på Djursland under normale forhold være forbi deres nytårsappel og godt i gang med forberedelserne til en ny sæson. 

Men covid 19-restriktionerne har lagt en dyne henover breddefodbolden og forsamlingsforbuddet på fem personer har gjort det stort set umuligt at gennemføre en fælles træning. Det gælder også Auning IF, hvor cheftræner Claus Svenningsen må nøjes med at kommunikere med sine spillere i en facebookgruppe.

“Vi er helt afhængige af, hvornår der bliver lukket op. Vi håber på, at der kan blive spillet fodbold 1. april, så vi kan få en sæson ud af foråret,” siger Claus Svenningsen, som er i gang med sin 6. sæson som cheftræner i Auning IF. 

“Jeg har ikke mødt mine spillere fysisk endnu, men kommunikerer med dem på facebook. Vi opfordrer spillerne til at holde sig i gang med løbetræning, men det er op til de enkelte spillere at passe deres fysiske træning,” siger Claus Svenningsen. Han vil gerne have en træningsopstart på 14 dage samt mulighed for at spille nogle træningskampe, inden der for alvor skal spilles om point i den lokale pulje i Serie 3 i foråret.

Pulje med hold fra Aarhus

DBU Jylland har rystet posen med de lokale hold og sendt klubberne fra Djursland i to forskellige puljer. Auning IF bliver sammen med IF Midtdjurs, TRIF og Grenaa IF sendt mod Aarhus og skal møde Skødstrup SF, VRI, VSK Aarhus og Aarhus Fremad. Hornslet IF og Ådalen IF er kommet i selskab med klubber i både Aarhus og Randers og skal møde Christiansbjerg IF, NB 93 Aarhus, Aabyhøj IF, Grundfør UI, tst Fodbold og Vorup FB.

Auning IF sluttede i den bedste halvdel af Serie 3 i efteråret efter en lidt blandet sæson. Året forinden var holdet ude i en playoff kamp mod Ådalen IF om oprykning til Serie 2.

“Sidste efterår var en kaotisk sæson efter forårets coronanedlukning. Vi var alt for svingende i vores præstationer og nåede aldrig vores niveau. Vi var spillemæssigt ikke gode nok, og i de afgørende kampe mod AH 2012 og TRIF slog vi ikke til,” siger Claus Svenningsen. Auning IF fik ikke spillet den sidste og afgørende kamp mod IF Midtdjurs om 3. pladsen i rækken. AH 2012 rykkede op i Serie 2, mens TRIF på 2. pladsen ikke kom i playoff kamp om oprykning på grund af nedlukningen.

Simon Vest tilbage

Cheftræner Claus Svenningsen går i gang med sit sjette år i spidsen for Auning IF, når spillerne på et tidspunkt kommer på græs. Det gør ham til den formentlig mest stabile serietræner på Djursland, men skolelæreren fra Rønde lagde ikke skjul på, at han søgte et trænerjob med perspektiv i, da han skiftede kvindedivisionsfodbold og Danmarksseriefodbold i Aarhus ud med traditionsklubben Auning IF. 

“Vi tager et år ad gangen. Vi har et U17 drengehold, som skal spille i Liga 2, og dem glæder jeg mig til at få op i seniortruppen. De har trænet med engang imellem, og nogle spillere er begyndt at banke på til seniorholdet,” siger Claus Svenningsen. Han får også i denne sæson den rutinerede og teknisk begavede Andreas Dahl Andersen ved sin side som assistenttræner. Han kan også bruges på midtbanen på holdet, når de skrøbelige ben tillader det. En anden spiller fra Serie 3 holdet, Morten Meldgaard, fortsætter som spillende holdleder.

“Jeg forventer at have den samme trup til rådighed som i efteråret. Brødrene Asger og Frederik Køtter er tilbage efter skader, og så er holdets tidligere anfører Simon Vest tilbage efter over et års pause med en korsbåndsskade,” slutter Claus Svenningsen.

Ifølge det foreløbige program indleder Auning IF foråret med et lokalopgør mod IF Midtdjurs. Det sker lørdag 27. marts kl. 14.00 på Auning Stadion. Om Covid-19 tillader det.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.