Maraton: Rune Bækgaard vil under OL-kravet

Den tidligere Ryomgård dreng satser alt ved et maratonløb i marts i Bern på at komme under 2 timer, 11 minutter og 30 sekunder, som er den internationale kravtid for en individuel OL-kvoteplads

Artiklens øverste billede
Ved det første OL i 1896 i Athen blev maratondistanden vundet af postarbejderen Spiridon Louis i tiden 2:58:50. Hvis Rune Bækgaard skal nå sit store mål at komme under OL-kravet, skal han løbe 2:11:30 i Bern 14. marts. Arkivfoto

RYOMGÅRD 32-årige Rune Bækgaard er nærmest på rekordtid gået fra seriefodbold til eliteløber på klassiske løbedistancer, som 10.000 meter og kongedisciplinen, maraton, hvor der løbes 42 kilometer og 195 meter.

Han demonstrerede i 2020, at han er meget mere end en overnight sensation, da han blev sølvmedaljevinder ved DM på 10.000 meter og senere i efteråret ved at forbedre sin bedste tid på maratondistancen med ti minutter ved et mindre løb på Sydvestsjælland nær den lille by Flakkebjerg

Rune Bækgaard løb i mål i tiden 2.16,38 i sit tredje maratonløb nogensinde. Vildt.

Nu gælder det OL

Rune Bækgaard (tv.) forbedrede sin personlige rekord på ti kilometer, da han i august 2020 vandt sølv ved DM på Østerbro Stadion. Han gennemførte løbet i tiden 29.48.17 min. Arkivfoto

Den tidligere Ryomgård dreng har nu rettet kursen mod et nyt mål: At komme under 2 timer, 11 minutter og 30 sekunder, der er den internationale kravtid for en individuel OL-kvoteplads.

Attentatet på denne fantomtid har Rune Bækgaard tænkt sig at fuldføre 14. marts i Bern, hvor flere eliteløbere, som har spænet hurtigere end den 1,78 meter høje og 58 kilo tunge Bækgaard på den historiske distance, stiller til start.

Det giver forhåbninger om et løb med et højt udgangstempo, som kan trække Rune Bækgaard frem til at realisere sin personlige målsætning.

"Løbet i Bern løbes på en rundstrækning på fire kilometer," fortæller Rune Bækgaard.

"Løbsområdet vil være afspærret og lukket grundet Covid-19. Jeg er i form til at satse stort, og jeg føler, at det kan lade sig gøre. Derfor giver jeg det et skud."

Træningsnarkoman

Rune Bækgaard, som bor i Aarhus, løber for Hechmann Mikkeller Racing Club. Bagmændene er øl-producenten Mikkeller, hvis skaber, Mikkel Borg Bjergsø, selv var en talentfuld løber. Han har slået sig sammen med Claus Hechmann, der er tidligere eliteløber og nu træner nogle af landets langdistanceløbere, bl.a. Rune Bækgaard.

Rune Bækgaard var i sin fodboldtid kendt for sin store glæde og motivation ved at træne, og det kendetegner naturligvis også hans tilgang til den hårde træning, som er obligatorisk, for at nå dertil, hvor han er nået til dato inden for atletikkens verden.

"Jeg elsker at træne målrettet og efter en fast plan, der indeholder forskellige træningsformer som distanceløb, intervaltræning og fartleg, og hvis kroppen vil det, er det min plan at fortsætte på det nuværende niveau de næste 5-6 år," har Rune Bækgaard tidligere udtalt til Lokalavisen.

Planlagt pace

Ved løbet i Bern deltager Rune Bækgaard sammen klubkammeraten Simon Holbek fra HMRC.

Der er planlagt pace i form af såkaldte harer, temposættere, til herrerne, som vil løbe efter tiderne: 2.09.00, 2.11.30 (OL-kravet) og 2.15.00.

En hares opgave er at holde en bestemt fart i løbet. og gøre det nemmere for deltagerne, så de ikke selv skal koncentrere sig om tempoet. En hare løber typisk kun noget af vejen og falder fra inden afgørelsen.

I forhold til OL i Rio i 2016, er kvalifikationskravet på maratondistancen blevet skærpet med syv og et halvt minut.

Det fortæller alt om, hvilken klasse Rune Bækgaard nu har løbet sig op i. 5 minutter og 8 sekunder hurtigere end ved løbet i efteråret på Sydsjælland, så har den tidligere Ryomgård dreng skrevet historie.

To danske maratonløbere, Abdi Ulad og Thijs Nijhuis, som begge har løbet de 42,195 kilometer på under 2 timer, 11 minutter og 30 sekunder, har allerede fået en billet til Tokyo til sommer af DIF’s bestyrelse.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.