COVID-19: Fodboldspillerne må fra på mandag være 25 på samme træningsbane

Det samlede forsamlingsloft hæves fra fem til 25 personer for foreningsidrætten, herunder fodboldklubberne

Artiklens øverste billede
Fra på mandag kan piger og drenge igen træne sammen på samme træningsanlæg efter, at regeringen og dens støttepartier er enige om at hæve forsamlingsloftet fra 5 til 25 deltagere incl. trænere og officials. Foto: Lars Norman Thomsen

Så er det en kendsgerning, at fodboldklubberne kan komme i gang med træningen på et ordentligt niveau.

På regeringens doorstep pressemøde onsdag blev det offentliggjort, at foreningsidrætten, herunder fodboldklubberne, får lov til at lave udendørs aktiviteter, hvor man som en undtagelse fra det generelle forsamlingsloft må samles op til 25 personer.

"Vi er rigtig glade for, at det nu i langt højere grad bliver muligt at lave organiserede aktiviteter rundt omkring i de danske fodboldklubber. Det glæder mig, at der er bred enighed om at værdsætte den kæmpestore værdi, som fællesskabet, sundheden og motionen i for eksempel fodboldklubberne bidrager med. Vi glæder os meget over, at forsamlingsloftet er hævet for udendørsidrætten, så træningen kan komme i gang, for det har jo vist sig, at både den fysiske og mentale sundhed er kommet gevaldigt under pres under Corona-krisen. Derfor håber vi selvfølgelig også, at indendørsidrætten kan åbnes hurtigst muligt," udtaler Bent Clausen, DBU’s næstformand med fokus på breddefodbold.

Ikke 11-mandskampe

Forsamlingsloftet på 25 personer betyder, at det foreløbigt ikke bliver muligt at spille turneringskampe 11 mod 11, fordi trænere, dommere og udskiftere også tæller med under de 25 personer, der må være forsamlet.

Det ærgrer formanden for DBU Bredde, Lars Albæk:

"Fodbold er jo en sport, der inkluderer mange mennesker - også i antal. Derfor er det selvfølgelig også lidt ærgerligt for os, at forsamlingsloftet lander på 25, fordi det lige præcis gør, at det bliver vanskeligt for os at afvikle turneringer med 11-mandskampe. Det er jo netop dét, rigtig mange unge og voksne rundt om i den danske breddefodbold glæder sig til. Foreløbigt glæder vi os dog alle over, at vi nu kan mødes og spille, og så håber vi, at forsamlingsloftet hæves yderligere i næste fase."

Hos DBU Jylland har man været med fremme med, at der i en overgangsperiode kan afvikles 7-mandskampe hos de ældste spillere, som man også kender det i ungdomskampe.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.