Nye sorte bælter i karateklubber

For nylig blev der afholdt landsdækkende graduering for sort bælte i karate. For første gang nogensinde foregik det virtuelt, og det blev en succes for to deltagere fra Syddjurs Karateskole i Hornslet

Artiklens øverste billede
Efter mere end seks års træning i Syddjurs Karateskole, blev det til sort bælte for både Cecilie Kjærulff Midtgaard og hendes far, da der for nylig var virtuel graduering i karate. De kan nu kalde sig Shodan i Goju Ryu karate. Privatfoto

hornslet Klubben i Hornslet fik to nye sorte bælter i klubben. Det var oven i købet far og datter, som efter seks års karatetræning kunne gå op til gradueringen. Det er en slags eksamen, hvor deltagerne skal vise både teknikker, teori, praktisk selvforsvar, udholdenhed og meget andet.

Cecilie Kjærulff Midtgaard startede med at dyrke karate som 12-årig sammen med sin lillesøster.

Det lykkedes også pigerne at overtale deres far til at give karatesporten et forsøg. Lillesøsteren stoppede sidste år, da hun skulle på efterskole, mens resten af familien fortsatte træningen.

"Det har været ret sjovt at have sin far med. Det betyder jo, at vi har kunnet træne sammen, både hjemme, i klubben og til stævner," fortæller Cecilie i en pressemeddelelse.

"Der er forskellige stilarter i karate. Vores hedder Okinawa Goju Ryu, og der er klubber og medlemmer i mange lande. Vi træner og mødes til stævner, kaldet gasshuku. Det sker selvfølgelig virtuelt i øjeblikket, men det er med til at gøre karate til endnu mere spændende. Næsten som at være i en kæmpe international familie," fortsætter hun.

Noget helt særligt

Der er noget særligt ved sort bælte.

"Først og fremmest er det et bevis på, hvad du har lært. Men det er også en anerkendelse af, at du har forstået et værdisæt, som har en meget lang historie," lyder det fra Cecilie.

Ud over et sort bælte udstedes også et særligt diplom. Det bliver fremstillet og underskrevet på den japanske ø-gruppe Okinawa, og herfra sendes det så til Syddjurs Karateskole.

Samtidig kan man bestille et personligt sort bælte, hvor ens navn broderes på med japansk skrift. Også det foregår på Okinawa.

Det er med til at understrege den kulturarv, der følger Goju Ryu karate.

Tre nye sortbælter

Første gang man opnår sort bælte, hedder det 'Shodan' eller 1. dan. Efter to år kan man gå op til næste trin, også kaldet 2. dan. Sådan fortsætter det helt op til 10. dan.

Belinda Wilkens Støve fra Rønde fik også kæmpet sig til titlen som shodan. Dermed fik lokalområdet Syddjurs hele tre nye sortbælter i Goju Ryu karate.

I Syddjurs Karateskole i Hornslet er der virtuel karatetræning for klubbens medlemmer. Både Cecilie og hendes far håber det snart bliver muligt igen at mødes og træne sammen med andre medlemmer.

"Det er nu lidt sjovere, når man kan give sin far et gratis, blåt mærke," griner Cecilie.

Der er mere information klubbens hjemmeside, syddjurskarateskole.dk .

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen