Der kommer en ny fodboldskole til Vivild i uge 26

Christian Julsgaard Lintrup vil med Football Camps præsentere et alternativ til primært de mange DBU Fodboldskoler i skolernes sommerferie

Artiklens øverste billede
Vivild drengen Christian Julsgaard Lintrup, 23, står bag det nystartede firma, Football Camps, der i uge 26 arrangerer fodboldskole for piger og drenge, 6-14 år, i Vivild

VIVILD Fodboldskolerne, som man har kendt dem i mere end 25 år i DBU-regi, får en lokal konkurrent den kommende sommer, som 23-årige Christian Julsgaard Lintrup står bag med sit firma Football Camps.

Christian Julsgaard Lintrup har fået sin fodboldopdragelse i Vivild IF og har også været et fast element på klubbens bedste seniorhold i en årrække.

I den første uge af skolerne sommerferie - hvis Danmark er tilpas genåbnet til den tid - arrangerer han fodboldskole på Vivilds anlæg på Langhøj Idrætscenter for piger og drenge i alderen 6 til 14 år.

"Jeg synes, at DBUs Fodboldskoler og de andre fodboldskoler, jeg kender til, er meget fine for mange børn og unge," siger Christian Julsgaard Lintrup.

"Jeg har imidlertid en ambition om at hæve det sportslige niveau, gøre det hele lidt mere professionelt og intensivt, så børnene kan mærke, at en uge med træning i seks timer hver dag også har en effekt på deres fodboldkunnen."

Det vil Christian Julsgaard Lintrup ikke mindst gøre ved at entrere med trænere, der måske selv har spillet på højt niveau eller gør det pt. Trænerne skal have et højt niveau for at kunne være med.

"Det er ikke sådan, at vi udelukker nogle børn fra at være med eller, at der ikke bliver plads til sjov og skæg, for der gør der naturligvis, men vi vægter den fodboldmæssige læring meget højt," lover unge Lintrup.

Assistenttræner i RFC

Christian Julsgaard Lintrup har brugt sine år efter, at han blev student ganske flittigt med ophold i London og forskellige assistenttrænerjobs. Under opholdet i London var han tilknyttet et moderne fodboldakademi, Bloomsbury Football Academy.

For nuværende læser han, som bor i Aarhus, på 2. semester på Aarhus Universitet, HA på engelsk.

Hvorvidt det er det rigtige for ham, er til overvejelse.

Tillige er han engageret som trænerassistent hos Randers FC for klubbens bedste U14 spillere.

"Et spændende job, som jeg værdsætter meget, og som lærer mig meget om træning og udvikling af unge spillere," siger Christian Julsgaard Lintrup.

På DBUs træneruddannelsesvej har han papir på, at han har erhvervet 'UEFA B-licens'.

"Vivild bliver prøvekluden for den første fodboldskole, som Football Camps står for. Erfaringerne vil jeg gerne bruge til at udbrede fodboldskolen til hele Djursland og det nordlige Aarhus," siger Christian Julsgaard Lintrup, som har mundtlige træneraftaler på plads indtil videre med mangeårige førsteholdsspillere i Vivild IF, som Frederik Juul Espensen og Magnus Glinvad Kristensen. Sidstnævnte spiller nu for Hobro IK i Jyllandsserien.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.