Dræberbierne siger farvel til mangeårig formand

Efter 26 år stopper Rene Bitsch Toustrup som formand i Skanderborg Floorball Killerbees

Artiklens øverste billede
Rene Bitsch Toustrup stopper som formand i Skanderborg Floorball Killerbees efter 26 år på posten. Privatfoto

Floorball Man siger, at humlebien egentlig ikke burde kunne flyve. Men det er der ingen, der har fortalt den. Og derfor summer den lystigt derudad. Lidt på samme måde har det være med Skanderborg Floorball Killerbees lige siden Rene Bitsch Toustrup var med til at stifte klubben i 1995.

Det, der i starten bare var en leg, er nu 26 år senere blevet en egentlig klub med en blomstrende ungdomsafdeling med hold i næsten alle U-årgange, forældre-barn hold og flere voksenhold både til det seriøse og til hyggebold.

Derfor var det også en svær beslutning for den mangeårige formand og stifter. Det fortæller klubben i en pressemeddelelse.

"Jeg har i længere tid gået med den tanke i baghovedet, at det var slut, men har så bildt mig selv ind, at jeg nok bare var træt og har slået det ud af hovedet. Men nu har jeg så valgt at tage mod til mig og fortalt resten af ledelsen, at jeg stopper," siger han.

Rene Bitsch Toustrup kan se tilbage på en tid med fantastiske venskaber, hvor han har trænet og spillet sammen med over 1000 personer på forskellige hold. Og nyheden om hans exit har affødt masser af taknemmelige beskeder.

Frivilligt slid

Renes arbejde har på det nærmeste været en overmenneskelig præstation, forklarer Henrik Bahne Sørensen, der også sidder i ledelsen.

"Alle os, der kender foreningslivet fra ledelsessiden, ved, hvilke omkostninger, der er forbundet med et sådant engagement. Men også hvor mange glæder og meget mening, der følger med. Alle ildsjæle slides med tiden, og Rene har gennem et kvart århundrede været den primære drivkraft i arbejdet med give børn og voksne mulighed for at dyrke den sport, vi elsker," siger han.

Og slidt på den nu tidligere formand. Det har det. For cirka fem år siden var killerbien ved at brænde ud, men ved at uddelegere og udvide ledelsen, blev klubben kickstartet, og det boostede hans motivation. Men alting har en ende, og Rene Bitch Toustrup er glad for og stolt over at kunne overlade en sund og flyvedygtig klub til resten af den nuværende ledelse.

"Gutterne i ledelsen er blevet en stor del af klubben og det gør mig tryg at vide, at klubben bliver ved med at bestå," siger han

Flyver videre på halgulvet

Helt forlade klubben gør han dog ikke. I fremtiden vil han bruge krudtet som træner for forældre/barn-floorball og for voksen motion.

"Jeg vil også være i hallen, på lægterne, bag skranken i kiosken eller hvor der kunne være brug for mig. Jeg kan jo ikke holde mig væk. En gang Killerbee, altid Killerbee," siger han.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.