Tætpakket forår venter FC Djurslands unge trup

FC Djurslands spillere vendte mandag tilbage til træningsbanen og forbereder sig på et knaldhårdt forår med et nyt slutspil i Danmarksserien

Artiklens øverste billede
Cheftræner Felipe Soares og FC Djurslands spillere kan se frem mod et travlt forår med et spændende slutspil om at forblive i Danmarksserien. Arkivfoto: Martin Schultz

FODBOLD Så er det slut med løb i skov og bakker, på strand og på asfalt for at holde sig i form, og goddag til træning på kunstgræs med cheftræner Felipe Soares fra mandag, når regeringens nye corona genåbningstiltag træder i kraft. Det tillader op til 25 personer forsamlet til udendørs idræt og giver dermed breddefodbolden den nødvendige starthjælp.

Om alt går vel med at holde pandeminen under kontrol kan små og store fodboldspillere se frem til et lyst fodboldforår, hvor bolden atter kan rulle på banerne. Så må man håbe, at forsamlingsloftet hæves yderligere, så der kan afvikles turneringer med 11-mandskampe.

”Vi afventer de specifikke retningslinier for udendørsidrætten, men er nu klar til at genoptage den holdtræning, som vi senest praktiserede i december så længe vi måtte være op til ti mand forsamlet. Vi har ifølge kampprogrammet vores første turneringskamp 20. marts, men vi håber vi kan komme i gang med turneringskampe i påsken,” siger sportschef og assistenttræner i FC Djursland, Nicolaj R. Poulsen.

Det bliver et forår med et tætpakket program for FC Djursland, som skal spille ti turneringskampe frem mod 7. maj, hvorefter slutspillet om nedrykningen begynder med syv kampe, som afgør om FC Djursland bliver i Danmarksserien eller må en tur ned i Jyllandsserien.

Brug for bred trup

FC Djursland havde en hård start i Danmarksserien i efteråret og måtte helt frem til den syvende kamp, før holdet på udebane mod Herning Fremad med 3-2 sikrede sig den første sejr i turneringen. Men med sejren vendte skuden for FC Djursland med mange unge spillere på holdet under holdets nye cheftræner Felipe Soares.

Det blev til en sejr over Nørresundby FB og et uafgjort resultat mod Vejgaard B inden efteråret sluttede med et klart nederlag til oprykningskandidaterne fra IF Lyseng.

”Mod IF Lyseng var vi klart overmatchet, men ellers viste spillerne, at det er kommet til at fungere med den teknisk anlagte og boldbesiddende spillestil, som Felipe Soares har arbejdet med,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Med 8 point i ti kampe overvintrede FC Djursland på en 8. plads i rækken med 11 hold. I foråret venter de resterende kampe i Pulje 4 inden rækkens syv dårligst placerede hold i et slutspil mødes i direkte duel med de syv dårligst placerede hold fra Danmarksseriens pulje 3. De fire bedst placerede hold indgår i et tilsvarende slutspil om oprykning.

”Det bliver et virkelig hårdt program, hvor vi bliver udfordret på vores trups bredde. Vi kan forudse, at der bliver flere uger i streg med to kampe, og det betyder, at vi må blive dygtige til at rotere mellem spillerne. Men vi ved også, at nogle spillere har en skadeshistorik, som er påvirket af, at opstarten på kunstgræs kan være hård. Og så skal flere af vores unge spillere op til studentereksamen,” siger Nicolaj R. Poulsen.

Rød tråd i arbejdet

FC Djursland fik i sommer ny cheftræner, da den hidtidige assistent Felipe Soares afløste rutinerede Robert Sørensen. Felipe Soares har arbejdet meget med unge spillere, blandt andet på Viden Djurs’ Brazil Fodboldlinje, og der er lagt op til at FC Djursland skal arbejde målrettet med udviklingen af egne talenter på U19 holdet under Hans Jensen og på U16 holdet, som har den tidligere FC Djursland målmand Robin Bossen Arvid som cheftræner og den unge FC Djursland angriber Oliver Jensen som assistent.

”Vejen skal gøres kortere fra ungdomsfodbold til Danmarksserieholdet. Der er en rød tråd i arbejdet, og med Oliver Jensen som assistenttræner bygges der nye broer,” siger sportschef Nicolaj R. Poulsen.

FC Djursland har sin trup intakt, og det bliver et spændende forår efter at unge spillere som Oliver H. Jacobsen, Emil Sander, Oliver Jensen og Ryomgård tvillingerne Nicklas og Mikkel Sloth fik sat deres aftryk i efteråret. Oliver H. Jacobsen scorede hattrick i 3-2 sejren over Nørresundby FB.

”Vi har ikke direkte udskiftninger i truppen, men angriberen Jacob Toxbro Andreasen spiller i foråret i Østdjurs 91. Han har været meget skadet og holder derfor pause fra Danmarksserie-træningen,” fortæller Nicolaj R. Poulsen.

FC Djursland har foreløbig planlagt træningskampe mod Hedensted IF fra Danmarksseriens pulje 3 og Jyllandsserieholdene fra Fugebakken KFUM og Kristrup B. Ifølge kampprogrammet er der forårspremiere i Danmarksserien 20. marts ude mod Tjørring IF.

”Men foreløbig afventer vi DBU’s retningslinjer for vores aktiviteter i den kommende tid,” slutter Nicolaj R. Poulsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen