Seriefodbold: Planerne lagt for fodboldkampe i foråret

DBU Jylland har fire modeller klar for afvikling af fodboldturneringen i foråret

Artiklens øverste billede
Hvis forsamlingsloftet på 25 personer hæves efter påske, kan fodboldspillerne komme i gang med forårsturneringen. Arkivfoto: Mikkel Aslak Koudal Andersen

“Vi sover med støvlerne på og er klar til at trykke på turneringsknappen, så snart det bliver muligt,” siger turneringschef Ole Frandsen på DBU Jyllands hjemmeside.

Fodboldspillerne er vendt tilbage på træningsbanen efter at corona-restriktionerne blev lempet forleden. Det kom den organiserede udendørsidræt til gode, så op til 25 personer må være sammen på en fodboldbane. Nok til en god gang træning, men ikke nok til en sportslig forsvarlig afvikling af en turneringskamp med 11-mandshold.

“DBU Jylland ønsker ikke at gå på kompromis med kvaliteten i turneringstilbudene, ligesom det heller ikke vurderes som hensigtsmæssigt at tage chancer i forhold til overbelastning eller skader grundet manglende reserver,” skriver DBU Jylland. Med forsamlingsloftet på 25 personer kan der ikke benyttes udskiftningsspillere på 11-mandshold, og i de højeste serierækker kan der ikke bruges den dommertrio, som reglerne foreskriver.

Men håbet lever om at restriktionerne lempes yderligere, så seriefodbolden kan komme igang og der kan blive afviklet en sportslig forsvarlig forårsturnering. Derfor har DBU Jylland præsenteret fire arbejdsskitser til en afvikling af turneringen.

Genåbning efter påske

Plan A træder i kraft, hvis forsamlingsloftet på 25 personer hæves tilstrækkeligt efter påske i perioden 6. til 11. april. Så bliver turneringen gennemført som planlagt og JBU Jylland genplacerer de udsatte kampe, som skulle have været spillet før påske og i påsken. Seniorernes turnering slutter senest 20. juni, hvorefter der spilles playoff kampe om oprykning og nedrykning.

Bliver forsamlingsloftet først hævet i perioden 12. april til 2. maj, gælder Plan B. Her gennemføres turneringen i puljer med 8 hold med kun 7 kampe i stedet for 14 kampe, således at holdene kun mødes en gang. I puljer med 6 hold spilles alle 10 kampe. Der bliver ikke spillet playoff kampe.

Udmelding senest 3. maj

Plan C træder i kraft, hvis forsamlingsforbuddet hæves tilstrækkeligt i perioden 3. til 16. maj. Så vil seriefodbolden med puljer på 8 hold fortsat blive gennemført med et enkelt møde mellem holdene, og i puljer med 6 hold spiller kun 5 kampe. Der spilles ikke playoff kampe.

Plan D gælder, hvis forsamlingsforbuddet hæves i perioden 17. maj til 27. juni. Her vil JBU Jylland komme med en udmelding senest 3. maj.

DBU Jylland forbeholder sig ret til at lave ændringer i de opstillede scenarier. Det kan være i forbindelse med regionale nedlukninger eller andre forhold, der vil kunne påvirke afviklingen af turneringen.

DBU Jylland havde også sidste forår fremlagt forskellige modeller for afviklingen af turneringen ved en genåbning, men her kom turneringen aldrig i gang.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.