Rådmand øger pulje til idrætsfaciliteter med millionbeløb

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) øger puljen til idrætsfaciliteter med yderligere 10,8 millioner kroner. Det sker efter, at puljen har modtaget rekordmange ansøgninger for næsten en kvart milliard kroner

Artiklens øverste billede
Rådmanden for Kultur og Borgerservice har netop øget puljen til idrætsfaciliteter med yderligere 10,8 millioner kroner.

Aarhus skal hurtigt have flere og bedre idrætsfaciliteter. Det mener rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R), der derfor klar til at øge den aktuelle pulje, der skal uddeles i 2021, fra 38 til 48 millioner kroner.

"Der er en kæmpe mangel på idrætsfaciliteter i Aarhus. Derfor skal vi have foden over på speederen og gøre hvad vi kan for at sikre flere og bedre faciliteter," siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

I år har 39 foreninger søgt Sport & Fritids pulje til idrætsfaciliteter. Det er flere end nogensinde før. I alt er der søgt om tilskud for 243 millioner kroner. Der går ofte et godt stykke tid fra et foreningsprojekt får tilsagn om støtte til selve byggeriet går i gang, da der ofte venter en længere proces med fremskaffelse af restfinansiering, indhentning af tilladelser og udbud. Derfor giver det ifølge rådmanden god mening at uddele tilskud for en længere periode.

"Vi står i et afgørende årti for foreningsidrætten i Aarhus. Der er mange foreningsaktiviteter, der aldrig møder et medlem, fordi kapaciteten af faciliteter er løbet os af hænde over store dele af byen. Derfor er Idrætssamvirket positivt stemt overfor en mere offensiv tilgang til udlodning af tilskud, der kan animere flere foreninger til at fortsætte facilitetsudviklingen lige nu. Samtidig må vi konstatere, at endnu mere skal gøres omkring især arealdisponering og tilskud i de kommende år for at vende udviklingen for alvor," siger Jens Bundgaard, der er formand for Idrætssamvirket i Aarhus, som er en paraplyorganisation for foreningerne i Smilets by. Organisationen repræsenterer 500 foreninger med cirka 100.000 medlemmer.

Han har tidligere været ude med en kritik om, at planen om tilskud langt fra er stor eller offensiv nok.

Puljen har indtil nu været på 38 millioner kroner. Pengene kommer fra de afsatte midler i årene 2021 og 2022. Rådmanden supplerer nu med de 10,8 millioner kroner, der var afsat til puljen i 2023. Det sker for at flere af de mange relevante ansøgninger kan få støtte og arbejdet kan gå i gang tidligere.

Penge skal ud og arbejde

"Det er afgørende for mig, at vi får pengene ud at arbejde, der hvor de giver værdi for borgerne. Der er rigtig mange ildsjæle, som har knoklet med gode projekter, det skal vi anerkende ved at støtte så mange i idrætslivet, som det overhovedet er muligt," siger Rabih Azad-Ahmad.

Vi står i et afgørende årti for foreningsidrætten i Aarhus. Der er mange foreningsaktiviteter, der aldrig møder et medlem, fordi kapaciteten af faciliteter er løbet os af hænde over store dele af byen

I forbindelse med den tiårige investeringsplan for 2024-2033 blev der i efteråret afsat 270 millioner kroner til idrætsfaciliteter. Beslutningen kom i kølvandet på initiativet AarhusMangler, hvor flere end 800 foreninger og borgere kom med forslag til, hvor der er behov for idrætsfaciliteter. Samtidig holdt Kultur og Borgerservice en konference, der satte fokus på emnet.

De nye midler vil kunne søges fra 2022, hvor der planlægges en ny ansøgningsrunde.

ksa

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.