Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK ser sig som Sorte Per i corona-plan

Dansk Håndboldforbund lægger op til at annullere sæsonen i hele breddehåndbolden fra 2. division og nedefter

Artiklens øverste billede
'Alderspræsident' Henrik Storm Petersen forlader Nørre Djurs HK’s hold i 2. division for at flytte til Kolding sammen med kæresten, holdets fysioterapeut og fysiske træner Kathrine Lychau. Begge har haft en stor andel i Nørre Djurs HK’s eliteprojekt. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

GLESBORG Det skulle have været ren optur for ambitiøse Nørre Djurs HK med herrehold i 2. og 3. division for første gang i klubbens historie. Men sæsonen 2020/21 ser ud til at blive en ren fuser, efter at Dansk Håndboldforbund har indstillet til sit repræsentantskab at annullere turneringen fra 2. division og ned samt alle ungdomsrækker. Det sker 22. marts, og nikker repræsentantskabet ja til indstillingen, så skal Nørre Djurs HK’s håndboldspillere med divisionsspillerne i spidsen ikke spille flere kampe i denne sæson.

”Den sundhedsmæssige prioritering er klar i forhold til covid-19. Men vi var parate til at strække os langt for at sikre en sportslig retfærdig afvikling af turneringen. Vi mangler at spille syv kampe for at have mødt alle hold en gang og er klar til at spille helt ind i juni for at få afgørelsen truffet på halgulvet,” siger Nørre Djurs HK’s spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

”Når man vælger at annullere hele turneringen fra 2. division og helt ned til U6, så bliver vi Sorte Per i Nørre Djurs HK, fordi vi satser stort med vores eliteprojekt og vil mere. Det er en drastisk løsning at annullere turneringen, og jeg savner, at man har fremlagt en genåbningsplan, så man kunne have fået en sportslig retfærdig afgørelse i 2. og 3. division, hvor mange klubber har meget på spil og også har sponsorer, som ikke bliver promoveret, når der ikke spilles kampe,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Virtuelt spillermøde

Nørre Djurs HK havde forleden et virtuelt møde med spillerne i den bedste trup. Holdet i 2. division spillede den sidste kamp i begyndelsen af november mod HEI, og siden er det mest blevet til løb og fysisk træning i ganske små grupper.

”Der er kun lukket op for udendørsidræt, og vi var klar til at begynde at træne udendørs, hvis vi havde udsigt til at skulle spille kampe i hallen på et tidspunkt. Men vi vil ikke samle spillerne til udendørs træning, hvis turneringen annulleres. Så retter vi blikket mod 20. september, hvor den nye sæson starter. Spillerne kan fortsætte med den fysiske træning, og måske kan vi træne inden sommerferien, hvis der lukkes der op for haltræning i maj og juni,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Store Møller i politik

Sportschefen forventer en så godt som intakt trup til næste sæson. Kun den 37-årige Henrik Storm Petersen forlader holdet, og med ham kæresten Kathrine Lychau, som har været holdets fysioterapeut gennem fire år. Parret flytter til Kolding.

”Henrik og Kathrine kom sammen til Nørre Djurs HK og har rykket os op på et nyt niveau. Vi skylder dem begge en kæmpetak for deres indsats, og vi er ærgerlige over, at de stopper efter en så kaotisk sæson,” siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Henrik Storm Petersen kom til Nørre Djurs HK i efteråret 2017 med ligaerfaring fra klubber som TM Tønder, Sønderjyske og Ribe HK, og den lynhurtige venstrefløj blev en vigtig brik i Nørre Djurs HK’s tempofyldte kontraspil. Måske mere hvirvelvind end storm med det lange flagrende hår, og så sendte han utallige straffekast i modstandernes net. Desuden var han med sin erfaring en stor støtte for holdets unge spillere.

Der har været tvivl om målmand Kasper Kolstrup Møller, som stiller op som debutant til Kommunalvalget i Syddjurs Kommune i november.

”Kasper er med på de vilkår, som viser sig. Hvis han bliver valgt, bliver det svært. Men vi ser ham gerne deltage i vores set up,” siger Nicolaj Danefeld Hansen om ”Store Møllers” fremtid i klubben.

Med Henrik Storm Petersens afgang bliver der på venstrefløjen brug for en af holdets helt lokale spillere, Martin ”Bondemanden” Jensen.

”Det er en stor opgave at dække Storm ind, men ”Bondemanden” ved, hvad der skal til. Han er rutineret og kender opgaven og er klar til at træne og yde,” siger Nicolaj Danefeld Hansen, som med egne ord selv i en kaotisk sæson altid er ”ude med kikkerten” for at forstærke holdet, som havde ambitioner om en top tre placering i 2. division og ser ud til at slutte sæsonen på en 4. plads.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.