Rasmus Brasch forventer kamp om pladserne hos IFM

Ungdommen står på spring til at give IF Midtdjurs sparket op i Serie 2

Artiklens øverste billede
Cheftræner Rasmus Brasch (i midten i rødt) forventer, at IF Midtdjurs i foråret kommer til at spille med i toppen af Serie 3. Arkivfoto: Martin Schultz

SERIEFODBOLD ”Vi vil spille med i den sjove ende. Vi skal have gang i målscoringen, og så få point ind på kontoen noget tidligere end i sidste sæson.”

Sådan siger IF Midtdjurs’ cheftræner Rasmus Brasch som optakt til den nye sæson, og der er optimisme at spore hos de røde fra Ryomgård, som træner godt to gange om ugen med omkring 20 fremmødte spillere.

Optimismen var også stor i efteråret, men IF Midtdjurs og Rasmus Brasch måtte helt hen til holdets syvende kamp før den første sejr blev hentet med 2-0 på udebane mod Ebeltoft IF. Derefter fandt holdet dog det rette gear og hentede lutter sejre før turneringen blev lukket ned på grund af coronasmittens udbredelse. IF Midtdjurs sluttede i den bedste halvdel på en delt tredjeplads med Auning IF. AH 2012 rykkede op, og TRIF’s andethold sluttede som nr. 2

”I foråret skal vi slutte i top 2,” siger Rasmus Brasch, som forventer en fast stamme på holdet på 8-10 spillere. Mange unge spillere bød sig til i efteråret, og det gav frisk energi til holdet og kamp om pladserne i en trup, som forventes at være intakt i den nye sæson.

”Stemningen er fin på holdet. Mange har savnet fodbolden, så der er god energi og spillerne er glade for at træne,” fortæller Rasmus Brasch.

Træner med dårligt knæ

Fodboldfolket på Djursland spærrede øjnene op, da IF Midtdjurs op til forårssæsonen i fjor præsenterede den dengang 22-årige forsvarsspiller i FC Djursland Rasmus Brasch som ny spillende cheftræner i Serie 3 klubben.

Corona virussen ødelagde forårssæsonen, da turneringen aldrig kom i gang og blev annulleret. I efteråret var Rasmus Brasch endelig klar til at sende sit hold på banen, og blandt modstanderne blev IF Midtdjurs nævnt som en af favoritterne til en oprykning. Men holdet var meget længe om at få gang i pointhøsten og lå midtvejs i turneringen og rodede rundt i bunden af rækken. Men med fem sejre i træk rykkede IF Midtdjurs ud af farezonen og op i midterfeltet i Serie 3 inden corona-restriktionerne endnu engang afbrød turneringen.

Rasmus Brasch blev aldrig den forventede spillemæssige forstærkning, fordi et dårligt knæ afholdt den tidligere FC Djursland kaptajn i at folde sig ud som styrmand på IF Midtdjurs’ hold. Det blev overvejende til kortere indhop, når kampene skulle vendes i 2. halvleg. Denne vinter har Rasmus Brasch holdt knæet og formen i gang ved at løbe.

”Jeg har løbet en del og jeg synes det ser positivt ud. Men jeg forventer overvejende at stå på sidelinjen under kampene,” siger Rasmus Brasch.

Peter Møller ny holdleder

Den rutinerede forsvarsspiller og IFM kulturbærer Jonas ”Joe” Simonsen er blevet assistenttræner og forventes at være til rådighed til kampene. Skulle de to trænere begge komme i kamp, kan den nyudnævnte holdleder Peter Møller komme til at stå med ansvaret på sidelinjen.

Efteråret bød på gennembrud for flere af de unge spillere og talenter som Alexander Birch Molbech, William Uldall, Tobias Revsbeck og Christian Greffel viste, at IF Midtdjurs går en interessant sæson i møde. I næste geled står unge spillere som Nicolaj Thorsøe Bager og Frederik Kjær Andersen på spring fra U19 holdet.

IF Midtdjurs kan i Serie 3 se frem til lokalopgør mod TRIF, Auning IF og Grenaa IF. Desuden går turen mod Aarhus for at møde Skødstrup SF, VRI, VSK Aarhus og Aarhus Fremad.

”Det er en fin pulje med både kampe lokalt og i Aarhus. Vi har flere spillere, som bor i Aarhus, så vi vil hellere møde hold i Aarhus end i Randers,” siger Rasmus Brasch, som selv bor i Aarhus. IF Midtdjurs har tilmeldt sig en træningsturnering med 9 mand på holdet og skal møde hold som Purhus IF, Spentrup og Dronningborg B.

De to IFM veteraner Jens Jonathan Andreasen og Mads Bojer Simonsen skal stå i spidsen for IF Midtdjurs’ hold i Serie 5.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.