En lokal Fodboldengel har sparket sit sidste dødbringende hjørnespark

Knæskaden, som har drillet den tidligere Nørager spiller siden årene i Brøndby, tvinger Kasper Fisker til at stille støvlerne i kælderen

Artiklens øverste billede
Kasper Fisker, hjemme på Nørager Stadion i september 2019, for at pleje sit dengang nyopererede knæ. Det knæ, der nu tvinger Kasper Fisker til at opgive fodboldkarrieren på topplan. Foto: Martin Schultz

En lang og flot fodboldkarriere er slut. Den tidligere Nørager dreng, Kasper Fisker, kunne onsdag fortælle, at det er slut med fodbold på topplan efter næsten 200 kampe i landets bedste række.

Det venstre knæ kan ikke længere holde til de belastninger, som træning og kampe på topplan udsætter en fodboldspiller anno 2021 for. Kasper Fisker fylder 33 år d. 22. maj.

Kasper Fisker måtte i sin sidste tid i Brøndby under kniven for at få bugt med en menisk- og korsbåndsskade, og efter operationen har knæet fortsat gjort knuder, så læger, der har tilset knæet efterfølgende, nu har rådet den dygtige venstrebenspiller til at stoppe øjeblikkeligt.

Dermed blev et kort ophold i Fremad Amager i landets næstbedste række endestationen for Kasper Fiskers lange fodboldrejse.

Den begyndte i de unge år på Nørager Stadion, hvor talentet fik lov til at folde sig ud uden filter og restriktioner, før turen gik videre til Randers FC som 14-årig.

Hos kronjyderne spillede Kasper Fisker sig hurtigt ind i varmen på de bedste ungdomshold, og det stod hurtigt klart, at han en dag ville slå igennem på klubbens bedste hold.

Gennembrud i Hobro

I første omgang lykkedes det ikke i fuldt omfang. Kasper Fisker nåede et år som fuldtidsspiller i Randers FC som førsteårs seniorspiller, før turen gik videre til Skive IK og siden Hobro.

Kasper Fisker fik sin debut for Randers FC tilbage i 2007 på Vejle Stadion under daværende cheftræner Lars Olsen, men slog ikke igennem før 'hjemkomsten' i 2014, hvor han byggede videre på den succes, som han havde spillet sig frem til under sit vellykkede ophold i Hobro, som han var med til rykke op gennem rækkerne.

Det var i Hobro, at han genfandt fodboldglæden og sprudlede i det meget teknisk betonede spilkoncept, som opkomlingene gjorde til deres varemærke med flere spændende spillere i rækkerne.

Gennembrudsåret i Hobro var 2013, hvor klubben for første gang rykkede op i NordicBet Ligaen (1. division), og hæder og priser regnede ned over Kasper Fisker. Først var det kollegerne i NordicBet Ligaen, der kårede ham til Årets Profil 2013.

Det skete via Spillerforeningen.

Kort før årsskiftet, og kort tid før Kasper Fisker Jensen skiftede til Randers FC, pegede også repræsentanter for trænere og ledere fra de 12 klubber i NordicBet Ligaen til bold.dk på ham som efterårets bedste spiller.

Bold.dk tillod repræsentanterne fra de 12 klubber at pege på et eller to navne, hvorfor det samlede antal oversteg 12 stemmer. Listen er meget sjov at nærstudere i dag, hvor et navn som Patrick Mortensen, dengang Lyngby, nu anfører og topscorer i AGF, dukker op længere nede.

bold.dks indsamlede stemmer til efterårets profil 2013:

  • · Kasper Fisker, Hobro: Syv stemmer
  • · Martin Thomsen, Hobro: Fire stemmer
  • · Eddi Gomes, HB Køge: Tre stemmer
  • · Jeppe Kjær, HB Køge: Tre stemmer
  • · Patrick Mortensen, Lyngby: Én stemme
  • · David Boysen, Lyngby: Én stemme
  • · Mads Justesen, Hobro: Én stemme

Stjernen i Randers FC

Det andet kapitel i Kasper Fiskers Randers FC føljeton blev særdeles hot. Han udviklede sig hurtigt til at blive stjernen fra sin position på midtbanens højre kant, hvorfra han både markerede sig i oplæggerens rolle og som spektakulær målskytte.

Det korte aftræk med venstrebenet trænet til noget nær perfektion på Nørager Stadion i ungdomsårene var af meget høj klasse og vel et symbol på, at Kasper Fisker kunne overføre sin tryllerier fra sine år som gadespiller til allerhøjeste niveau nationalt.

Kasper Fisker er måske den sidste gadespiller i Superligaens historie.

Brøndby kaldte

Opturen hos Randers FC gjorde Kasper Fisker til et interessant navn hos klubberne i det øverste lag på fodboldens firmament.

Det var således ikke overraskende, at han i juni 2017 underskrev en indbringende kontrakt med Brøndby. Her fik den nu modnede spiller en god start og var en mand efter den koleriske cheftræner Alexander Zornigers hoved. På samme måde gouterede Fisker tyske Zorninger, der krævede noget af sine folk og var dybt ligeglad med, hvad de havde af status tidligere. Der skulle arbejdes for føden. En pokaltriumf og et kikset Danmarksmesterskab, og dermed kun sølvmedaljer, i sidste spillerunde blev det til.

Så den første del af Brøndby tiden var lykkelig for Nørager drengen, men knæoperationen i hans sidste periode hos de blå-gule på den københavnske vestegn gjorde til gengæld, at han ikke fik forlænget sin kontrakt.

I stedet blev det til et kort, godt sidste halvår fra august 2020 som Fodboldengel hos Frank Arnesen og Søren Lerbys tidligere klub, Fremad Amager, med hjemmebane i Sundby Idrætspark og den tidligere Gasolin bassist Wili Jønsson som trofast på lægterne - før Corona.

Fremtiden uvis

Hvad Kasper Fisker skal bedrive tiden med fremover, er endnu uafklaret. Mon ikke tv-kanalerne allerede slikker sig om munden i håb om at få ham på lønningslisten og med i studiet.

Kasper Fisker har aldrig været bange for at sige sin mening - som oftest med et glimt i øjet. Hans profil vil passe som fod i sok til det koncept, som nutidens fodboldfjernsyn disker op med før, under og efter en kamp.

Det kan måske også være, at hans gamle klub, Randers FC, har noget i gære på ledergangen, hvem sagde en læreplads som sportschef...?

Det vil dog kræve, at teltpælene rykkes op på Djævleøen, og han og familien flytter til Jylland, måske til Nørager, hvor det hele begyndte, og hvor Kasper fortsat bare er ham, der som dreng spillede tidligt og silde sammen med kammeraterne - f.eks. fætrene Lasse og Michael Jensen, mangeårige temperamentsfulde masterminds på Nøragers bedste hold - på det hyggelige stadion i landsbyen med den stærke og rodfæstede fodboldkultur.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.