"Smitterisikoen er trods alt mindre udenfor"

AGF føler sig helt klar til igen at modtage tilskuere, men det er fortsat uvist, hvornår genåbningen af Danmark tillader det

Artiklens øverste billede
AGF føler sig klar til igen at modtage fans på tribunerne.

Fodbold AGF og klubbens fans fik sig en slem skuffelse, da regeringen med et bredt politisk flertal i denne uge præsenterede den længe ventede plan for genåbningen af Danmark. For imens blandt andre uddannelsesinstitutionerne kan åbne mere op, indkøbscentre og stormagasiner snart kan åbne, og restauranter, barer og biografer har en dato for, hvornår de kan modtage kunder, så står Superligaklubberne tilbage i uvished.

Det frustrerer Morten Lerke, der er publikumschef hos AGF. Han har ansvaret for, at folk valfarter til Ceres Parks tribuner, men det seneste år har lige netop det naturligvis været ret begrænset. I ugens afsnit af KSDH, som er Jyllands-Postens podcast om AGF, fortæller Morten Lerke dog, at man i Aarhus er helt klar til igen at have op til 8.000 fans på lægterne.

"Jeg syens, vi har fuldstændig styr på tingene. Faktisk har vi nu de forudsætninger, der skal til, for at vi igen kan få nogle folk på stadion. Så jeg er helt klar til, at vi kan åbne op igen, og jeg synes, at vi kan gøre det absolut forsvarligt," fortæller han i afsnittet, hvor han også undrer sig over, hvorfor eksempelvis Bilka og Ikea må åbne, når fodboldstadioner ikke må modtage tilskuere.

"Smitterisikoen er trods alt mindre udenfor," påpeger han.

Kan teste før kamp

Statsminister Mette Frederiksen (S) oplyste mandag på et pressemøde, at man er blevet enige om, at en ekspertgruppe skal være med til at rådgive om, hvordan større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt. Men AGF's publikumschef mener, at dansk fodbold allerede gjorde sig de erfaringer, da klubberne i foråret sidste år åbnede op for et begrænset antal mennesker.

Vi kan også teste inden en kamp, hvis det er det, der skal til

"Vi spurgte efterfølgende tilskuerne, om de havde følt sig trygge, og om de havde haft det godt, og det havde de. Der blev afviklet 41 kampe sidste år med det Superliga-setup, og der var ikke et eneste smittetilfælde. Det synes jeg måske ikke, at man har lyttet nok til," fortæller Morten Lerke og oplyser, at man hos AGF har flere tiltag klar i ærmet for at sikre en forsvarlig genåbning af tribunerne.

"Vi ved præcis, hvor folk sidder. De er inddelt i sektioner, hvor der er afstand i hver enkelt sektion. Hver sektion har også eget toiletforhold. Hver sektion har egen bod, så vi har helt styr på det," fortæller han og tilføjer:

"Vi kan også teste inden en kamp, hvis det er det, der skal til."

Samtidig forklarer Morten Lerke også, at AGF har mulighed for hele tiden at kommunikere med tilskuerne.

"Vi kan fortælle, hvornår de skal komme, hvilken indgang de skal bruge, hvilket toilet de skal bruge, hvilken bod de må købe i. Hvis der skulle ske noget, så kan vi afskærme dem, der har været i nærkontakt," fortæller han.

Ekspertgruppen forventes at have forslag omkring genåbning af tilskuere til større forsamlinger klar i midten af april.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.